Muş'ta akıllı su sayacı uygulaması başladı

Güncelleme Tarihi:

Muşta akıllı su sayacı uygulaması başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 12:56

Muş'ta akıllı su sayacı uygulaması başladı

Haberin Devamı

Cevat DANIŞ / MUŞ, (DHA)-Muş Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda kantte akıllı su sayacı uygulaması başlatıldı. Mevcut su sayaçlarını değiştirecek olan vatandaşlara su tarifesinde indirim uygulanacak.



Muş Belediyesi, akıllı su sayacı uygulamasını başlatarak bir yeniliğe daha imza attı. Belediye, su tasarrufunun sağlanması için başlattığı yeni uygulamayı hayata geçirdi. Belediye meclisinin aldığı kararla yeni yapılara akıllı su sayacı zorunluluğu getirildi. Eski tip sayaç kullanan vatandaşların da yeni sayacı kullanmaları halinde su tarifesindeki indirimden faydalanacağı bildirildi. Yeni uygulama ile faiz, fatura ve sıra bekleme derdi ortadan kalkacağı gibi özellikle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olumsuzlukları sona erdirecek ve kiracıların su parası ödemeden mülkü terk etmelerinin önüne geçilecek. Uygulama ile sayaç okuma ve faturalandırma sistemi ortadan kaldırırken, hatalı okuma ve buna bağlı ihtilaflar da sona erdirilecek.



Mevcut su saatlerini kullanan vatandaşların da herhangi bir sökme takma bedeli ödemeksizin 'sadece sayaç bedeli karşılığında' mekanik su sayaçlarını Ön Ödemeli (Akıllı) su sayaçlarla değiştirebilecek. Değişikliği yapan vatandaşlara mesken tarifesinde yüzde 25, işyeri tarifesinde ise yüzde 10 indirim uygulanacak. Kartına istediği miktarda su yüklemesi yapabilecek olan aboneler, kullanım süresince sayaçta ne kadar su kaldığını da görebilecek. Sayaçlarda yüklü su kalmazsa içerisindeki yedek kredi kullanılabilecek. Mesai saatleri dışında, hafta sonu, dini ve resmi bayramlarda saatte yüklü su kalmazsa su kesilmeyecek.



Yeni uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Muş Belediyesi olarak teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak halkımıza hizmet sunuyoruz. Vatandaşlarımızın kurumdaki işleyişini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için sürekli bir arayış içerisindeyiz. Yeni uygulamaları halkımızla buluşturmak için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Daha önce ortak sicil uygulaması yaparak vatandaşlarımızın belediyedeki kayıtlarını tek çatı altında topladık. T.C kimlik numaraları ile bütün işlemlerini yapabilecekleri alt yapıyı oluşturduk. Aynı şekilde Kent Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi gibi kentin kimliğini belirten uygulamaları da hayata geçiriyoruz. Akıllı su sayacı uygulaması ile hem su tasarrufunun sağlanmasını hem de vatandaşlarımızın faiz, sıra bekleme ve fatura derdine son vermeyi planlıyoruz. Mart ayı meclis toplantımızda bu konuyu gündeme getirerek kabul ettik. Akıllı su sayacı bundan sonra yapılacak yeni yapılarda zorunlu olacak. Mekanik su sayacı kullanan vatandaşlarımızın da akıllı su sayacına geçmeleri halinde su tarifesinde indirim uygulanacak. Faydasını göreceğimiz yeni uygulamanın ilimize hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!