Muş'ta 2 bin 200 paket süt dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Muşta 2 bin 200 paket süt dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 17:35

Muş'ta 2 bin 200 paket süt dağıtıldı

Haberin Devamı

 

 

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 'Dünya Süt Günü' dolayısıyla 2 bin 200 paket süt dağıttı.

'Dünya Süt Günü' nedeniyle Valilik önünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce stant kuruldu. Sağlık için süt içmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, müdür Yardımcıları, yetkili personeller ile çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından önemli bir farkındalık çalışmasına imza atıldığını kaydeden Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, "Tabi sütün faydaları saymakla bitmez. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarımızın ileride daha sağlıklı bir yaşam kalitesini elde etmesi için önemli besin kaynaklarından bir tanesi. Umarım bugün burada yapılan etkinlikte çocuklarımızda, anne-babalarında bir farkındalık oluşturmuşuzdur. Bilindiği üzerede hem Tarım Bakanlığımız, hem Sağlık Bakanlığımız; sağlıklı yaşam, kaliteli yaşam üzerine birçok etkinlikler yapmaktadır. Geçenlerde de obeziteyle mücadele kapsamında bisiklet dağıtılmıştı. Şu anda da umarım bu sütler çocuklarımızda daha da istek uyandırır. Benim de 2 oğlum var, onlarda pek süt içmeyi sevmiyorlar. Onlara sevdirmenin yolunu da bir şeklide anne-babalarımız bulacaklar" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2 bin 200 paket sütün dağıtımına geçildi. Çocukların akın ettiği stantta tüm katılımcılara süt ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!