Muslera için 'en iyi' yorumu

Güncelleme Tarihi:

Muslera için en iyi yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 14:47

Galatasaraylı futbolcular Kazım Kazım ve Fernando Muslera, ikinci yarıyı da lige baştan başlıyormuş gibi düşünmeleri gerektiğini söylediler.

Galatasaray TV'de yayınlanan 'Son Pas' programında yöneltilen soruları yanıtlayan sarı-kırmızılı futbolculardan Kazım Kazım, ilk yarıyı lider olarak tamamlamış olmalarıyla ilgili olarak, “Bu çok önemli bir duygu, güzel bir his. Ligin ilk yarısında bile olsa lider bitirmek çok önemli. Puan farkı çok da önemli değil. Artık bunu bir kenara bırakmak gerekiyor. Şimdi aynı konsantrasyonla, hatta daha fazlasıyla ikinci yarıya sanki sezona yeniden başlangıç yapıyormuş gibi devam etmemiz gerekli” dedi.

Kazım Kazım, özellikle son maçlarda takımın az gol yemesi ve savunmasıyla dikkat çekmesinin aktarılması üzerine, “Defans yapmak sadece savunma blokundan ibaret değil. İlerde başlayan bir olay. Tabii ki Muslera'nın da hakkını yememek lazım. Onu dünyanın sayılı kalecilerinden biri olarak görüyorum. Muslera'nın performansını sadece maçta değil, her gün antrenmanlarda da görme şansım oluyor. O, dünyanın en iyi kalecilerinden birisi” ifadelerini kullandı.

İlk yarıda kendileri için kırılma noktası olarak Fenerbahçe derbisini gördüğünü dile getiren Kazım, şunları söyledi:
“Bizim için çok önemli maçtı. Ama sadece bizim için değil, camia için, taraftarlar için de çok önemliydi. Belki iki hafta önce konsantre olmaya başlamıştık. Maç günü bunu çok iyi gösterdik. Soyunma odasında, konsantre olmuş ama rahat bir Galatasaray vardı. Maçı domine eden, iyi oynayan, rakibine fırsat vermeyen ve güzel bir galibiyetle ayrılan Galatasaray çıktı. Bu da otomatikman güvenimizi daha da üst seviyeye taşıdı. Sonraki Trabzonspor maçında bunu bir kez daha gösterme şansı bulduk. Trabzonspor maçında yaklaşık 7-8 dakika top gezdirdiğimiz ve topun bizde olduğu bir bölüm var. Bu da fazla rastlanmayan bir durum. O yüzden yapmamız gereken bu performansı daha da ileri götürmek.”

-Muslera: “Savunma olarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz”-

Kazım gibi sezonun ilk yarısını lider bitirmenin önemine değinen ve aynı konsantrasyonla ikinci yarıya başlamaları gerektiğinin altını çizen kaleci Fernando Muslera, takım savunmalarını övdü.

Defans mantalitesini en yüksek seviyede yaşadıklarını kaydeden Muslera, “Az gol yenilmesinde sadece beni ve geri dörtlüyü değil, tüm takımı saymamız gerekli. İleri uçta oynayan oyuncuları bile tebrik etmek gerekir çünkü takım savunması sadece dörtlü defans ve kaleciden ibaret değildir. Bu çok önemli bir şey. Zira iyi savunma yaptığınız zaman zaten gol geliyor. Kaliteli bir takım olduğumuz için fırsat yaratabiliyoruz. Savunma anlamında her geçen gün daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Kişisel olarak en iyi oynadığı maç olarak Beşiktaş derbisini gördüğünü ifade eden Uruguaylı file bekçisi, “Beşiktaş kendi sahasında oynuyordu ve çok fazla atak yapacaklarını, çok fazla üzerimize geleceklerini de biliyordum. O yüzden kendi performansımı en çok beğendiğim maç Beşiktaş maçıydı” dedi.

Ligde ikinci yarıya başlayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına da değinen Muslera, “Ligdeki bütün maçlar zor ve kuşkusuz İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da zor bir maç olacak. Ligin ilk maçında onlara karşı kaybettik ama ligin ilk maçındaki Galatasaray ile şimdiki arasında çok büyük fark var. Çok önemli değişiklikler var. Özellikle son maçlarda gösterdiğimiz ciddiyetle bu maça da hazırlanırsak, ki hazırlanıyoruz, mutlaka iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Artık zor maç, kolay maç diye bir şey yok. Her maça mutlaka aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Aynı konsantrasyon ve aynı ciddiyette hazırlanmalıyız. Şampiyon olmak istiyorsak iyi sonuçlar almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!