Muslera: Avrupa liglerinden farkı yok

Güncelleme Tarihi:

Muslera: Avrupa liglerinden farkı yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 00:00

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, “Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. İtalya'yla kıyasladığımda çok büyük bir farkın olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Fernando Muslera, Galatasaray TV'de yayınlanan “Son Pas” programına konuk olurken, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Beşiktaş karşılaşmasında sergilediği performans ve yaptığı kritik kurtarışların sorulması üzerine Uruguaylı kaleci, “Bireysel olarak benim için çok önemli bir maçtı. Türkiye'de derbilerin ne kadar önemli olduğunu da biliyorum. Bu nedenle Beşiktaş derbisi gibi önemli bir mücadelede gösterdiğim performans beni çok mutlu etti ve bana daha fazla güven kazandırdı” dedi.
Galatasaray'da kaleci antrenörü Claudio Taffarel'le çalışıyor olmaktan duyduğu gururu aktaran Muslera, “Taffarel'le çalıştığım için kendimi ayrıcalıklı
hissediyorum. Taffarel, Galatasaray için çok önemli işler yaptı, önemli başarılar yaşadı. Bunların dışında sadece Brezilya'da değil Güney Amerika ülkelerinde idol bir isim. Ben de böyle idol bir isimle çalışmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Onunla birlikte maça ısınmaya daha bir güvenle çıkıyorum” ifadelerini kullandı.

Kendisinin özellikle penaltı atışlarında sergilediği başarılı kurtarışlarıyla bilinmesine değinen Uruguaylı oyuncu, “Bunun için özel bir çalışmam yok. Penaltı atışlarını seviyorum. Penaltı atışı öncesi biraz daha rahat olmaya çalışıyorum. Kalecinin penaltı kurtarması daha büyük, yankı uyandıracak bir olay. Doğra zamanlamayı ve doğru hareketi yapmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye ligi çok kaliteli”
Fernando Muslera, ligde geride kalan 11 haftanın ardından Spor Toto Süper Lig'le ilgili fikrinin sorulması üzerine, “Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. İtalya'yla kıyasladığımda çok büyük bir farkın olduğunu düşünmüyorum. Hemen hemen aynı seviyede. Dışarıdan baktığınız zaman Türkiye'nin diğer Avrupa liglerinden farklı olduğu imajı var. Ama şu an ben içindeyim ve kesinlikle bir fark olduğunu düşünmüyorum. Mücadelenin yüksek seviyede yaşandığı bir lig” yanıtını verdi.

Ligde yarın Sivasspor'la yapacakları maçın önemine de değinen Muslera, “Çok önemli ve çok zor bir maç bizi bekliyor. Fenerbahçe'ye karşı aldıkları bir galibiyetleri var. Diğer taraftan baktığınızda kendi sahamızda, kendi seyircimizin önünde oynuyoruz. Onların verdiği güçle daha iyi oynayan bir takımız. Lig uzun bir maraton ama bu tip maçlara her zamanki gibi 3 puan hedefiyle çıkıp galibiyetle ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.

“Amacımız şampiyonluk”
Uruguaylı kaleci, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğa ulaşan ekip olmak istediklerini ve bunun için çalıştıklarını belirterek, “Her zaman dile getirdiğimiz bir şey var; amacımız şampiyonluk. Bu hedefe yönelik elimizden gelen ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Play-off sistemi çok fazla alışık olmadığım bir sistem. Play-off olsa da olmasa da bizim amacımız şampiyonluk” dedi.

Galatasaray'daki hedeflerine değinen Muslera, şunları söyledi:
“Öncelikle takım anlamında şampiyon olmak istiyoruz. Mutlaka önemli rakiplere karşı oynuyoruz ama bizim de kalitemiz, kapasitemiz ortada. O yüzden takım olarak amacımız şampiyon olmak. Ayrıca gelişim sürecinde olan bir kaleciyim. Önemli bir takıma geldim ve burada da elimden gelenin en iyisini yapıp bireysel anlamda kendimi daha ilerilere taşımak istiyorum. Taraftarlarımız bugüne kadar bizim yanımızdaydı. Her zaman 12. adam gibi destek verdiler. Onların desteğinden ötürü tabii ki bizde onların desteğine karşılık verebilmek için saha içinde yüzde 100'ümüzü ortaya koyduk. Bizim yanımızda olmalarını istiyorum ve bundan bir şüphem yok. Bizde umarım onlara sezon sonunda güzel bir şampiyonluk yaşatırız.”

Ayrıca, İspanyol gazetesi Marca'da yer alan ve Valencia'ya transfer olmak istediği yönünde ifadeler içeren haberi yalanlayan Muslera, “Futbol kariyerim boyunca hiçbir İspanyol gazetesiyle konuşmadım. Bu tip haberlerin tamamen saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Yazılanlar gerçekten ağır şeyler. Sezon başında milli takımdayken Galatasaray'dan teklif gelir gelmez 'Evet' dedim. Amacım da Galatasaray gibi büyük bir takımda oynamak ve bu gururu yaşamaktı. O yüzden şu anda Galatasaray'da olmaktan, Galatasaray'a hizmet etmekten inanılmaz mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Muslera, teknik direktör Fatih Terim'le çalışmaktan gurur duyduğunu anlatırken,”Fatih Terim gibi bir isimle çalışmak bana inanılmaz bir gurur veriyor. Ayrıca çok şey de katıyor diyebilirim. Kendisinin Türkiye ve İtalya'daki başarıları ortada. Hem kişisel olarak ona sonsuz saygı duyuyorum hem de bir antrenör olarak ondan çok fazla şey öğreniyorum. Ben de daha genç yaştayım. Daha öğreneceğim çok şey var. Antrenmanlarda, maçlarda ondan yeni şeyler öğreniyorum” dedi.

Takımdaki diğer kaleciler Aykut Erçetin ile Ufuk Ceylan için, “Kişilik ve futbolcu olarak çok önemli insanlar. Onlarla beraber çalışmaktan büyük zevk alıyorum” diyen Muslera, sarı-kırmızılı takımla özdeşleşmiş Taffarel ve Mondragon gibi isimlerle adının gelecekte birlikte anılması için çok çalışacağını aktardı.

“Başarı için arkadaşlık önemli”
Fernando Muslera, futbolda başarı kazanabilmek için takım içi arkadaşlığın önemine dikkati çekerken, “Bir takımın başarısı için o gruptaki arkadaşlık seviyesi çok önemli. Şu anda mesela Uruguay Milli Takımı'nda iyi bir jenerasyon yakaladık ve çok önemli başarılara imza atıyoruz. Bunun en büyük sebebi takımdaki arkadaşlık. Şu an Galatasaray'da da ben o arkadaşlığı görüyorum. Sahaya çıktığınız zaman bir arkadaşınız için mücadele etmeniz gerekiyor. Normal bir futbol değil, hem takım için hem de birbiriniz için mücadele etmeniz gerekiyor. Galatasaray'da böyle bir ortama sahibiz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İstanbul gibi kültür ve tarih seviyesi yüksek bir şehirde yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Muslera, “Antrenmanlarımız genelde sabah oluyor. Antrenmanın ardından dinlendikten sonra akşam üstü çıkıp bu tip yerleri keşfetme şansım oluyor. Sıkıntı birazcık dilden kaynaklanıyor. İngilizce ile götürmeye çalışıyorum ama sıkıntı olabiliyor. Genelde bu tip boş zamanlarda İstanbul'u keşfetmeyi seviyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!