MÜSİAD İzmir Ve Türksoy’dan İzmir İçin Ortak Çalışma

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD İzmir Ve Türksoy’dan İzmir İçin Ortak Çalışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 13:16

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ (MÜSİAD), ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ TEŞKİLATI (TÜRKSOY) İŞ BİRLİĞİYLE, İZMİR’İ TÜRK DÜNYASINDA SANAT, SPOR VE KÜLTÜR BAŞKENTİ YAPMA YOLUNDA BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi (MÜSİAD), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle, İzmir’i Türk dünyasında sanat, spor ve kültür başkenti yapma yolunda bir çalışma başlattı.
MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’u makamında ağırladı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği görüşmede, İzmir ile ilgili önemli konular konuşuldu. MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, ortak bakış ve güç birliği ile İzmir’in kültür sanat alanındaki birikiminden de yararlanarak İzmir’i sanat, spor ve kültür başkenti yapacaklarını dile getirdi. TÜRKSOY ile İzmir’ de ortak projeler üretmek için bir araya geldiklerini belirten MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “Böylesine güçlü ve kültür dünyamıza büyük katkıları olmuş kurumumuzu İzmir ile tanıştırıp şehrimize kalıcı projeler yapmak istiyoruz" dedi.
Ümit Ülkü’ye kendilerine verilen destek için teşekkürlerini ileten TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise,"İzmir gibi önemli bir şehirde Türk Dünyasının tanıtımına çok önem veriyoruz. Türk Dünyasının İzmir ile batıya açılımı daha kolay olacaktır. Ayrıca TÜRKSOY faaliyetlerini genellikle Kültür Bakanlarının faaliyetleri, valilik, belediyeler, üniversiteler vb. bürokratik kurumlar ile yürütmekte; fakat İlk defa MÜSİAD’ın öncülüğünde ekonomik ve ticari alanda faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü bizle ortak hareket edecek bu doğrultuda MÜSİAD ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” şekliden konuştu.
VALİ TOPRAK’A ZİYARET
Ülkü grupta gerçekleşen ziyaret sonrası, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş ve beraberindeki heyet, daha sonra MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü başkanlığında İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Kültür dünyasına önemli katkıları olan TÜRKSOY gibi kurumların İzmir’de tanınması için öncülük eden MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’ye teşekkürlerini ileten Vali Toprak, kültür mirasımızın tanıtılması için yapılacak çalışmalara her zaman katkı sunacaklarını belirtti.
"İLK İŞBİRLİĞİMİZ NEVRUZ"
İlk projelerinin Nevruz kutlaması ile 25 Mart’ta gerçekleştireceklerini ifade eden Ülkü, güzel ve ses getiren bir etkinlik ile başlayacaklarını, belirtti. Ümit Ülkü, "TÜRKSOY’un girişimleri sonucunda hayata geçirilen Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulaması, şehirlerin kültür ve sanat hayatını zenginleştirmektedir. İzmir’i bu amaçla yüksek kültür birikimi ve ortak çalışmalarımızla ile “kültür başkenti” yapacağız. İlk olarak 2012 yılında Kazakistan’ın başkenti Astana’nın sahip olduğu Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanı, 2013 yılında Eskişehir’e ve son olarak 2014 yılında Tataristan’ın başkenti Kazan’a, 2015 yılında Türkmenistan’ın Merv şehri, 2015 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. İnşallah MÜSİAD ve TÜRKSOY iş birliğinde buradan Türkî Cumhuriyetlerine köprü olacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!