Muş Valisi Yavuz: Farklı görüş ve düşüncelere karşı saygılı olun

Güncelleme Tarihi:

Muş Valisi Yavuz: Farklı görüş ve düşüncelere karşı saygılı olun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 14:06

Muş Valisi Yavuz: Farklı görüş ve düşüncelere karşı saygılı olun

Haberin Devamı





Cevat DANIŞ- MUŞ, (DHA)- Vali Seddar Yavuz, Muş Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Kız Yurdunda öğrencilerle konuştu. Öğrencilerden bolca kitap okumalarını isteyen Vali Yavuz, "Farklı görüş ve düşüncelere karşı saygılı olun" dedi.



Vali Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın da hazır bulunduğu Kız Yurdundaki toplantıda önce Kredi Yurtlar Kurumu Müdür Vekili Orhan Başak konuştu. Ardından Vali Seddar Yavuz, başka kentlerden ve ailelerinden uzakta olan öğrencilerin üniversitede okurken yeni arkadaşlıklar edindiklerine işaret etti. Öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Vali Yavuz, öğrencilerden okumaya önem vermelerini istedi. Kendilerini iyi yetiştirmelerini, donanımlı olmaları gerektiğine dikkati çeken Vali Seddar Yavuz, özetle şunları söyledi:



"Sadece ders geçmek için de çalışmayın, kendinize ve topluma faydalı bir birey olacak şekilde kendinizi geliştirin ve bol bol kitap okuyun. Kıymetli öğrencilerimiz, ayrıca sizlerden kendinize iki mevduat hesabı açmanızı istiyorum. Mevduat hesabı nedir? Derseniz, insanlar bu yaşlarda daha istekli ve arzuludur. Bu yaşlardaki kazanımlarınız ile bütün hayatınız boyunca iyi bir statü, iyi bir gelir, daha iyi bir yaşam koşulu elde edebilirsiniz. Bu hem kendiniz, hem aileniz, hem de içinde yaşadığınız topluma bir katkıdır. İkinci olarak da duygusal bir banka hesabı açmanız gerekir. Duygusal banka hesabı nedir? Derseniz. Sizlerin iyi davranışları, güzel sözleri ve insanlarla kurduğumuz ilişkilerdir. Eğer sizler sınıfınızdaki, yurdunuzda ki arkadaşınızla iyi geçinir, onların hak ve hukukuna tecavüz etmezseniz hatta onlara yardımcı olursanız; duygusal banka hesabınızda mevduat biriktirmiş olursunuz. Sevgili gençler bizler kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim ülkemizde Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Arnavut ayrımı yoktur. Kimse etnik kökenine göre değerlendirilmez. Sizlerde etnik kökeninize göre üniversiteye girmediniz, çalıştınız ve kazanarak geldiniz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hiç kimsenin etnik kökenine, memleketine göre ne makam dağıtıyoruz, ne de onlara başka haklar veriyoruz. Biz 78 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve kucaklıyoruz. Sizlere tavsiyem, farklı görüş ve düşüncelere karşı saygılı olun ve ay yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkın. Çünkü toplumsal değerlerimizin en önemli unsurlarından bir tanesi milletimizin onurunu ve haysiyetini temsil eden ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bu bayrak Türkiye’de yaşayan herkesin bayrağıdır. Bu bayrakta Kürt´ün, Türk´ün Arap´ın, Arnavut’un, Boşnak’ın dedesinin de kanı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sizlere derslerinizde ve eğitiminiz sonrasındaki hayatınızda başarılar dilerim."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!