Muş’ta Zabıta Personeline Hizmet İçi Eğitim Sınavı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Zabıta Personeline Hizmet İçi Eğitim Sınavı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 15:39

MUŞ'TA ZABITA PERSONELLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİMİ VERİLEREK SINAV YAPILDI

Muş Belediye Başkanlığı zabıta personellerine verilen 2 haftalık hizmet içi eğitimden sonrası verilen sınavda başarılı olan personellerin görevde yükselme kadrosunu almaya hak kazanacağı belirtildi.
Muş Belediye Başkanlığının talebi üzerine ‘Belediye Zabıta Yönetmeliği’ ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde eğitimleri verilen zabıta komiseri adaylarına, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından görevde yükselme sınavı yapıldı. Verilen 15 günlük eğitimlerle zabıta birlikteliğini sağlamak için yapılan çalışmalarda verimliliğin artırılması amaçlandığını kaydeden Muş Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Avukat Erhan Güler, soruların yüzde 60’ının mesleki bilgiye dayalı olduğunu söyledi. Eğitimlerin iki hafta devam ettiğini ifade eden Güler, “Personellerimiz uzun bir süredir, Zabıta Görevde Yükselme Sınavı’nın yapılması için talepte bulunuyordu. Bu talep üzerine düzenlemeye başladığımız eğitimin, zabıta personelimiz için faydalı olacağını düşündük. İki hafta boyunca günde 7 saat olmak üzere personellerimize eğitimler verdik. Hizmet içi eğitimlerimizde, Anayasa, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Milli Güvenlik, Tüketici Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Türkçe Dilbilgisi, Halkla İlişkiler, Mesleki Temel Eğitim, Zabıta Görev ve Yetkileri, Belediye Mevzuatı, İmar Mevzuatı ve Karayolları Trafik Kanunu konuları ele alınmıştır. Bu eğitimler, Belediye Başkan Yardımcıları Tarık Mirze ve Cemalettin Seviş, Özel Kalem Müdürü Necmettin Karakaya, Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen ve Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ferit Uslu tarafından verildi. Zabıta memurlarına yönelik vermiş olduğumuz hizmet içi eğitimin, akabinde Muş Alparslan Üniversitesi aracılığıyla Zabıta Görevde Yükselme Sınavı yapıldı. Soruların yüzde 60’ı mesleki bilgiye dayalı, yüzde 40’da diğer konulardan soruldu. Bu sınavdan başarılı olacak olan personellerimiz görevde yükselme kadrosunu almaya hak kazanacak” dedi.
Eğitimlerin zabıtaların kadrolarında yükselmelerinin yanı sıra, halkla ilişkiler konusunda da faydalı olduğunu vurgulayan Güler, “Zabıta personellerimiz sürekli halkla iç içe bir görev yürütmektedirler. Vatandaşlarla iletişim halinde olan zabıtalar halkın talepleri, görüş ve öneri doğrultusunda yetkilerini kullanmaları gerekir. Eğitimlerimizin personellerimize ve vatandaşlarımıza faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!