Muş’ta Köy Okulu Öğretmen Ve İdarecilerinden Örnek Davranış

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Köy Okulu Öğretmen Ve İdarecilerinden Örnek Davranış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 16:36

MUŞ MERKEZE BAĞLI SOĞUCAK KÖYÜ ORTAOKULU ÖĞRETMEN VE İDARECİLERİ, FİDAN DİKİMLERİ VE OKULUN ÇEVRESİNE DÜZENLEMESİNİ YAPTI

Muş merkeze bağlı Soğucak Köyü Ortaokulu öğretmen ve idarecileri, fidan dikii ve okulun çevresine düzenlemesini yaptı.
Merkeze bağlı Soğucak Köyü Ortaokulu öğretmen ve idarecileri, okullarını güzelleştirme çalışması başlattı. Okulun dış ve iç cephelerinde süsleme, eğitici ve çeşitli süsleme sanatı ile donatan öğretmenler, örnek davranışta bulundu. Asıl amaçlarının öğrencilere çevre bilinci aşılamak olduğunu belirten Soğucak Okulu Müdürü Nurettin Yalçın, buna öğretmenlerin öncülük ettiğini söyledi. Eğitimin sadece masa ve sırada olmadığını ifade eden Yalçın, “Öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ağaçlandırma okulu ve çevreyi güzelleştirir. Okul içinde ve yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesinde ve oluşan her türlü çevre sorununun ortadan kaldırılmasını düşünen, sorgulayan ve hesap soran aynı zamanda çevreyi iyileştirmesi için fiilen çaba sarf eden bir gençlik oluşturma gayretindeyiz” dedi.
Okulun idareci ve öğretmenlerinin kendi imkanlarıyla çalışmalar yaptığını kaydeden Yalçın, ş “Kendi imkânlarımız dâhilinde okulumuzun dış cephesini ve içerisindeki bölümleri elimizden gelen imkânlar dâhilinde badana ve boyasını yaptırdık. Okulumuza güvenlik kamera sistemi döşettik. Müdür ve öğretmenler odasına parke döşettirdik. Okulumuzun merdiven ve koridorlarını öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayacak etkinlikler ile donattık. Ayrıca il genelinde yapılan TEOG sınavlarında ilk onuncu sıradayız. Buda bize ayrı bir mutluluk veriyor. İkinci TEOG sınavında başarımızı daha yükseğe çıkaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Okulun etrafında fidan dikim çalışmaları yaptıklarını kaydeden Okulun Müdür Yardımcısı Cemal Yurdakul ise, okul bahçesine sadece fidanları değil, düşlerini, emellerini, ideallerini ve çocuklarını diktiklerinin altını çizdi. Fidanların öğrencilerin sevgileriyle büyüyeceğini vurgulayan Yurdakul, “Soğucak Ortaokulu olarak kalıcı olan en temel eserin öğrencilerimize aşıladığımız sevgi olduğuna inanıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!