Muş’ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 12:06

MUŞ BELEDİYESİ, 3 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Muş Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla stant kurarak 3 bin kişiye aşure dağıttı.
Muş Öğretmenevi önündeki aşure dağıtım etkinliğine Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Milletvekili adayları Abduselam Er ve Medeni Çağlar, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların okunması ile başlayan aşure dağıtımında birlik ve beraberlik mesajları veren Belediye Başkanı Feyat Asya, aşure kültürüyle ülkede birliğin sağlanması temennisinde bulundu. Muharrem ayının önemine değinen Başkan Asya, “Aşure dinimizde çok eski tarihe dayanmaktadır. Bazı rivayetlere göre Hz. Nuh’un gemisinin Cudi’ye inmesi, bazı rivayetlere göre Hz. Adem’in Hz. Hava ile Arafat’ta buluşması, bazı rivayetlere göre Hz. Yunus’un denizde balığın karnından kurtulması, yani işin neresine bakarsan bak hem inancımıza göre hem kültürümüze göre aşurenin bir ayrı güzelliği vardır. Tabi bizim geleneksel olarak birçok nimetleri birbirine karıştırarak yaptığımız bu aşure tatlısı Hz. Nuh’un gemisinde ne bulduysa evirip çevirip ikram etmesidir” dedi.
“Bizim ülkemizin gerçek bir yapısı da aşureye benzemektedir” diye ifade eden Başkan Asya, “Bütün etnik unsurların bin yıllardır kardeşçe yaşadığı bu ülke coğrafyasında yine aşure mantığıyla daha nice binlerce yıl birlikte yaşama, aşure kültürüyle yaşama ortak dileğimizdir. Muharrem’in onunda gönlümüzün en derinliğini yaralayan Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi gününün de Aşure Günü’ne tekabül etmesinin acısını da İslam ümmeti olarak yaşamaktayız. Dileğimiz Hüseyin’lerin Kerbela’da kardeş kavgasında ölmemesi ve bir daha da Hüseyin’lerin başka Müslümanlarca öldürülmemesi dileğiyle bu coğrafyada barışın, kardeşliğin, esenliğin, birlikte yaşama kültürünün inşallah 1 Kasım itibariyle bütün gönül coğrafyamızda kadim olması, pekişmesi dileğiyle” diye konuştu.
“ÜLKEMİZİN TÜM RENKLERİ BAŞIMIZIN TACIDIR”
Ülkenin renklerini aşureye benzeten AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise, “Her günümüz böyle olmasını temenni ediyorum. Nice güzel günler, nice güzel bayramlar, nece güzel 1 Kasım’lar. İnşallah 1 Kasım’da da bugün gibi birlikte ve bir araya geleceğiz. Tabi ki Hz. Hasan ve Hüseyin bizim dini önderlerimiz, dini büyüklerimiz. Onlar vesile olmuşlar, böyle güzelliklerde bir araya bizleri getirmişler. Çünkü aşure ülkemizin bütün renkleri, bizim başımızın tacıdır. Memleketimizin bütün etnik unsurları, bütün cinsiyetleri, biz bir arada yaşamaktan mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılara ve yoldan geçen vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!