Muratpaşa'da 'Pi Günü' etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada Pi Günü etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 12:09

Muratpaşa'da 'Pi Günü' etkinlikleri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Zeytinköy Eğitim ve Bilgi Merkezi öğrencileri, matematiğin ünlü sabiti 'pi sayısı' anısına özel kabul edilen 14 Mart için, belediye fuayesinde pi sembolü yaptı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'nın ekonomik ve sosyo-kültürel imkanları en kısıtlı bölgesi Zeytinköy ve Ermenek'te yer alan 'Eğitim ve Bilgi' merkezlerinden öğrenciler matematiğin ünlü sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilen 14 Mart gününde bilgi yarışmasında karşı karşıya geldi, belediye fuayesinde Başkan Ümit Uysal'ın da parçası olduğu pi sembolü oluşturdu.

İki gün boyunca devam eden etkinliklerde her iki eğitim ve bilgi merkezinin ilkokul çağındaki öğrencileri, ilk olarak Falez-2 Park'ta bulunan Yaşlı Evi'nde bilgi yarışmasında karşı karşıya geldi. Bilgi yarışmasında dereceye giden öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Pi Günü için ikinci etkinlik ise Başkan Uysal'ın her çarşamba düzenlediği randevusuz görüşme saatlerinde gerçekleşti. Başkan Uysal, belediye fuayesinde yer alan Turunç Masa'da komşularıyla görüşürken Zeytinköy Eğitim ve Bilgi Merkezi'den yaklaşık 60 öğrenci küçük bir sürpriz yaptı. Öğretmenleri eşliğinde fuayeye gelen öğrenciler, dev bir 'pi' sembolü oluşturdu. Öğrencileri “Hoşgeldiniz" diyerek karşılayan Başkan Uysal da çocuklarını oluşturduğu 'pi'nin parçası oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!