Münih kuşatması

Güncelleme Tarihi:

Münih kuşatması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Binlerce Türk taraftar, dün sabah erken saatlerden itibaren maçın oynandığı Münih kentinde ve Olimpiyat Stadı çevresinde festival havası estirdi.

Almanya-Türkiye maçı öncesinde, karşılaşmanın oynandığı Münih kenti ve Olimpiyat Stadı tam bir festival havası yaşadı. Milli maç için binlerce Türk seyirci Avrupa'dan Münih'e akın etti. Türk taraftarlar, üzerlerinde Türk bayraklı tişortlar ve ellerinde Türk bayrakları, davul-zurnalarla Münih'e geldi.

Tüm seyirciler Münih sokaklarında ‘‘Türkiye, Türkiye’’ diye dolaşarak tam bir festival havası estirdiler. Zaman zaman Alman seyirciler de Türk seyircilerle bir araya gelerek bir dostluk örneği sundular. Münih Olimpiyat Stadı da, tribünleri dolduran Türk bayrakları ile Türkiye'deki herhangi bir büyük stattan farksızdı.

Hakan-A.Eren son anda

ALMANYA maçı öncesinde, milli takımımızda hafif sakatlıkları bulunduğu için oynayıp oynamayacakları belli olmayan Hakan Şükür ile Ali Eren, son bir kontrolden geçti. İki futbolcunun kontrollerinde, doktorlar, ‘‘oynar’’ raporu verdiler. Bunun üzerine teknik heyet Hakan Şükür ve Ali Eren'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Finlandiya'dan farkla veda: 4-1

TÜRKİYE'nin de yer aldığı Avrupa Şampiyonası 3. Eleme Grubu'nda iddiası olmayan Finlandiya son maçında K.İrlanda'yı 4-1 yendi ve 3. sırada yer aldı. Helsinki'deki maçta evsahibi ekibe farkı getiren golleri 9. dakikada Johansson, 63'te Hyypia, 73 ve 83. dakikalarda da Kolkka attı. K.İrlanda'nın tek golü ise 59. dakikada Whitley'den geldi.

Tribünler ay - yıldız

BİLETLERİ günler öncesinden tükenen Almanya-Türkiye maçında, 80 bin kişilik Münih Olimpiyat Stadı tıklım tıklım dolo. Statta 50 bin kişilik bir grubu oluşturan Türk futbolseverler, 30 bin seyircisi bulunan ev sahibi Almanya'ya, tribünde üstünlük sağladılar.

Yılmaz’da maçtaydı

MAÇI izlemek için çok sayıda milletvekili ve bakan Münih'teydi. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, abisi Turgut Yılmaz olmak üzere yedi kişilik heyet özel bir uçakla Münih'e geldi. Aynı zamanda Turizm Bakanı Mumcu ve Tunca Toskay da maçı izlemek için Münih'e geldiler.

Tarkan’dan konser

ASKERLİK problemi Türk vatandaşlığından çıkarılması gündeme gelen ve uzun süredir yurtdışında yaşayan pop müzik sanatçısı Tarkan, statta mini bir konser verdi. Maç öncesinde Türk taraftarları şarkılarıyla coşturan Tarkan, futbolseverlere moral verdi.

Mehmet Scholl ilk kez bize karşı

ALMANYA Milli Takımı'nın Bayern Münih'te oynayan Türk asıllı futbolcusu Mehmet Scholl, ilk kez Türk Milli Takımı'na karşı forma giydi. Yedekler kulübesinde de Fenerbahçeli Mustafa Doğan'ın görev beklediği Almanya Milli Takımı'nın deneyimli kaptanı Lotthar Matthaeus, bu karşılaşmada 142. kez milli formayı taşıdı.

250 bin marklık yardım çeki

MAÇ öncesinde Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Egidius Braun, Futbol Federasyonu Beşkanı Haluk Ulusoy'a, depremzedelere yardım amacıyla 250 bin marklık çek verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!