Muhteşem Sultanlar

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Sultanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2010 00:00

A Milliler, Almanya’yı da devirdi. Ay yıldızlı ekibimiz bugün saat 11.00’de İtalya ile beşincilik-altıncılık maçı oynayacak.

Haberin Devamı

MAÇTAN EN GÜZEL KARELER -FOTO GALERİ

En skorer Neslihan

Tokyo’daki karşılaşmaya iyi başlayan millilerimiz, bir ara açık farkla öne geçtiği ilk seti, sonlarında zorlansa da 25-23 kazanmayı bildi. İkinci setin başında Beier ve Hippe ile sayı üreten rakibi karşısında 17-15 geriye düşen ay yıldızlılar, 6-0’lık bir seriyle 23-17 öne geçti ve seti 25-18 galip bitirdi. Üçüncü sette konsantrasyon sıkıntısı yaşayan takımımız, rakibinin ataklarına doğru dürüst karşılık veremedi ve bu bölümü 25-14 geride kapattı. Kötü başladığı dördüncü sette özellikle hücum organizasyonlarında sorun yaşayan milli takım, 2. teknik molayı 16-13 önde geçtiyse de Ssuschke ile sayılar bulan Almanya’ya direnemedi: 20-25. Çekişmeli geçen tie-break setinde hem savunmada hem hücumda etkili bir oyun sergileyen milli takımız, seti 15-11 kazandı ve salondan 3-2 galip ayrıldı. Milli takımımızda Neslihan, 26 sayıyla günün en skorer ismi olurken, Neriman ve Esra 14’er, Eda da 11 sayı üretti.

Cengiz Göllü: TARİHİ BAŞARI

DÜNYA devleri arasından sıyrılıp beşincilik-sekizincilik maçlarını oynamayı hakeden milli takımımız, yine bir zoru başararak Avrupa Şampiyonası’nda yenildiğimiz Almanya’yı 5 setlik bir maç sonrası pes ettirdi. Özgüveni çok yüksek ve hiçbir zaman mağlubiyeti kabul etmeyen böyle güçlü bir takımın direncini kırdığımız için daha da mutluyuz. Kozuch gibi performansı çok yüksek bir oyuncuya, Beier ve Brinker gibi oyuncuların eklenmesi rakip takımın hücum gücünü yükseltirken, Avrupa’nın en güçlü blokçularından Fürst’ün mevcudiyeti hepimizi endişeye şevk etmişti.

Yeni yıldızlar

Yurdumuzda; Neslihan, Gözde, Bahar ve Gizem’in kulüp antrenörlüğünü yapan koç Giovanni Guidetti, diğer oyuncuları da çok iyi tanıyordu. Hakikaten işimiz zordu. Son senelerde Almanlar’a şansımız tutmuyordu. Bugüne kadar oynadığımız 40 maçın ancak 10’unu kazanmıştık. Ancak bu şampiyonada ortaya koyduğumuz mücadele ve kazanma azmi bu büyük başarıyı getirdi. Her gün ortaya çıkan yeni yıldızlarımız Neslihan’a yardımcı olurken antrenör Mehmet Bedestenlioğlu’nun mükemmel maç yönetimi bu maratonda takımımıza 6 galibiyet getirdi. Darısı 7. ve son maçımıza.

Rusya ve Brezilya finalde

Dünya Voleybol Şampiyonası’nda Rusya, ABD’yi 3-1, Brezilya, Japonya’yı 3-2 yenip finale çıktı. 9’unculuk-12’ncilik maçlarında ise Polonya, Hollanda’yı 3-2, Çin de Küba’yı 3-1 mağlup etti. Şampiyona bugün bitecek.

Şampiyonada bugün

06.00 Hollanda-Küba (11’incilik-12’ncilik)
07.00 Polonya-Çin (9’unculuk-10’unculuk)
08.30 Sırbistan-Almanya (7’ncilik-8’incilik)
10.00 ABD-Japonya (3’üncülük-4’üncülük)
11.00 İtalya-Türkiye (5’incilik-6’ncılık)
12.30 Rusya-Brezilya (Final)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!