Muhteşem buluşma

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem buluşma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 14:01

Stadı dolduran 10 binlerin desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler, yenik duruma düştüğü maçta ilk yarım saaten sonra açıldı ve tarihi bir skor elde etti. Başkent ekibi, 90 dakikanın bitiminde grubun yeni lideri oldu.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta haftalardır lider Gümüşhanespor’u yakından takip eden Ankaragücü, 11. haftada kendi sahasında karşılaştığı 1461 Trabzon’u 6-2 gibi tarihi bir skorla yenip, zirveyi ele geçirdi. Ankaragücü takımı ile taraftarının yaklaşık 5 ayı aşkın süredir yaşadığı ayrılığın son bulduğu müsabaka, bir anlamda muhteşem bir kucaklaşmaya sahne oldu. Geride kalan sezon, 24 Nisan’da oynadığı Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında, protokol tribününde meydana gelen olaylar sonrasında 5 maç seyircisiz oynama cezası alan sarı-lacivertliler, hasreti, farklı galibiyetle noktalarken, sezonun en flaş skorlarından birine imza attı.

İLK GOL TRABZON’DAN GELDİ

Oyunun başında konuk takım Hasan’ın golü ile öne geçip tribünlere soğuk bir duş aldırırken, Ankaragücü 36. dakikada Ömer Bozan ile skora dengeyi getirdi, devre biterken de Ferhat takımını 2-1 öne taşıdı.
İkinci yarıda Mustafa ile sarı-lacivertliler, farkı ikiye çıkarsa da 1461 Trabzon, Ali Kuçik’in golü ile maça yeniden ortak olmaya çalıştı. Son 15 dakikalık bölümde ise Ankaragücü şov vardı. Önce Ahmet, ardından Ömer ve son olarak da Enes’in golleri, skoru 6-2’ye getirdi. Maç bitiminde oyuncular, tribünleri dolduran taraftarları ayrı ayrı selamladı.

GALİBİYET SERİSİ 6 MAÇA ÇIKTI

Ligin 5. haftasında sahasında Gümüşhanespor’a 2-1 yenilen Ankaragücü, o maçtan sonra çıktığı 6 müsabakayı da kazanıp, önemli bir seri yakaldı. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 2-0’lık Tokatspor galibiyeti ile başlayan seride; Niğde Belediyespor’u 1-0, Sarıyer’i 3-2, Eyüpspor’u 2-0, Etimesgut Belediye’yi 2-1, son olarak da 1461 Trabzon’u 6-2 yendi. Oynadığı 11 maçta; 9 galibiyet alıp, 2 kez yenilen Ankaragücü, hiç berabere kalmazken, 22 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü ve 27 puan toplayıp, gol averajı ile Gümüşhanespor’un önüne geçti. Sarı-lacivertliler, ligin 12. haftasında deplasmanda, sıralamada 4. basamakta bulunan Menemen Belediyespor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!