Muhteşem bir cilt için 5 önemli ipucu

Kusursuz bir cilde sahip olmak mümkün. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Amerikalı ünlü plastik cerrah Dr. George Sun’dan, sağlıklı bir cilt için 5 önemli ipucu aldık.

Haberin Devamı

1-Antioksidan yiyecekler tüketin: Yeterli seviyede antioksidan alımı, güneşin zararlı etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Canlı renkli meyve ve sebzeler, hem vitamin hem de antioksidan açısından çok zengindir ve zararlı dış etkenlere karşı cildi korur. Özellikle karadut, antioksidan özelliği en yüksek meyveler arasındadır.
2- Ek antioksidan alın: Bol miktarda meyve ve sebze tüketmek önemli. Fakat ilave antioksidan alımında da fayda var. Cildin gençliğini sürdürmesinde etki gösteren glütasyon, alfa lipoik asit, C vitamini ve üzüm çekirdeği özü içeriklerini öneriyoruz.
3- Roller Therapy uygulatın: Ciltte mikro delikler yaratarak yüzeysel kolajen oluşumunu canlandıran Roller Theraphy uygulaması, vitamin ve antioksidanların cildin derinliklerine nüfuz etmesini sağlayan bir yöntem. Bu yöntemin ciltteki çizgileri, gözenekleri hatta cilt tonunu iyileştirici etkisi bulunuyor.
4- Lazer uygulamasından çekinmeyin: Lazer, cildi pürüzsüzleştirme, geniş gözenekleri daraltma, kırışıklıkları azaltma ve cilt rengini dengeleme konusunda son derece başarılı sonuçlar veriyor. Ayrıca yeni geliştirilen özel lazer teknikleri, eskisine oranla ciltte çok daha etkili.
5- Kaybettiğiniz kolajeni tekrar üretin: Cilt yeterli kolajene sahip olmadığında derin kırışıklıklar, göz ve dudak çevresinde çizgiler artar, zayıf görünümlü bir yüz yapısı, çukurlaşmış şakaklar ve gözler, sarkmış bir yüz yapısı oluşur. O yüzden kolajen üretimini tetikleyecek ürün ve uygulamalara yönelmekte fayda vardır.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Güzel dişlerin sırrı

Swissdent yenilikçi diş macunları Xstain, dişleri beyazlatıyor, gülüşlere parlaklık katıyor. Nano partikül haline getirilen peroksit, daha fazla alana ulaşarak dişlerin beyazlamasında etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor. 3-4 haftalık kullanım sonrasında dişler fark edilir ölçüde beyazlıyor. Fiyatı 35 TL...

Tenlerde Akdeniz kokusu

Loewe, dünyadaki denizlerden ilham alarak eşsiz bir koleksiyon yarattı: Aqua de Loewe Mediterraneo. Kullanan kişiyi barışa ve rahatlamaya davet eden koku, notalarıyla da Akdeniz’in ferah, ekşimsi ve doğal aromalarını anımsatıyor.

Haberin Devamı

Saçlara ‘anti-aging’ bakımı

Philip B’nin Russian Amber Imperial Conditioning Creme adlı saç kremi, saçlara gençlik vadediyor; özel formülü sayesinde tüm saç tiplerini parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor. Ayrıca yeniden yapılanmasına, canlanmasına yardımcı oluyor.

LEKESİZ BİR HAYAT

Dünyada ışıltılı, temiz ve lekesiz bir cildin Asya’dan daha üstün tutulduğu başka yer yok. Bu nedenle, renk eşitleyici özelliğe sahip bir cilt bakım ürününü ilk üreten firmanın Japonya kökenli olması bir tesadüf değil. Bugün binlerce kadının tutkunu olduğu Shiseido, yeni ürünüyle yine heyecan yaratıyor.

1917 yılında, Shiseido bilim adamları kozmetik dünyasına yeni bir ürün kategorisinin eklenmesine sebep olan bir yeniliğe imza atmıştı. Sonraki yüzyıl boyunca, Shiseido büyük bir kararlılıkla güneşin ve diğer zararlı etkenlerin yol açtığı lekeleri azaltma ve yok etmenin yeni yollarını araştırmaya devam ederek cilt beyazlatma konusunda tıp dünyasındaki sağlık araştırmacıları ile boy ölçüşebilecek bir başarıya ulaştı.
Radikal bir yenilik olarak geliştirilen ‘Spot D-N-A Target’ bakım kompleksi, lekeli bölgelerdeki hücre yenilenmesine uygun bir ortam sağlamak amacıyla, önceden yetersiz veya eksik olan protein üretimini canlandırıyor ve cildin ölü hücrelerden arındığı doğal bir soyulma sayesinde lekeli pigmentlerin ortadan kalkması mümkün oluyor.
Güneş lekelerinin çözümü
Shiseido’nun ‘Intensive Anti-Spot Serum’ ürünü yaş, cilt tipi veya cinsiyet ne olursa olsun, güneş lekelerine bağlı sorunlar için kesin bir çözüm sunuyor. Formülü, işlevi yetersiz kalan metabolizmaya destek sağlayan aktif bir içeriğe sahip. Cildin doğal fonksiyonlarını en ideal performansta gerçekleştirebilmesini sağlayan ortama yeniden kavuşmasını sağlıyor.
Hızla emilen sıvı jel güçlü bir nemlendirme sunan ürün, cildin üst tabakasını anında yumuşatarak hızlı bir rahatlık hissi veriyor.

Haberin Devamı

EN YENi YOL: Super Collagen Lift

Vücudun kendi kolajenini üretmesinin en etkili yöntemi, onu yeniden canlandırmaktır. Bunun için bizim uyguladığımız yöntemlerden biri de Super Collagen Lift tekniğidir. Bu teknik kaybedilen kolajeni cildin derinliklerinden yeniden kazandırır. Ameliyat gerektirmez, canlandırma ve iyileştirme etkisiyle zamanla kaybedilen kolajeni biyolojik olarak geri vermeyi hedefler.
Uygulama elmacık kemiklerini dolgunlaştırır, gözenek ve kırışıklıkları azaltır, zayıf çeneyi düzeltir ve cilde nem kazandırır. Yüz gerginleştirme etkisiyle yüzün yeniden şekillendirilmesine de yardımcı olur.

Doğru fondöten kullanma rehberi

Fondöten, her kadının makyaj çantasında bulunan bir ürün... Peki çeşit çeşit marka ve fiyat arasından kendimize en uygun olanını nasıl seçeceğiz, nelere dikkat edeceğiz? Bu soruların yanıtlarını YSL Yaratıcı makyaj Direktörü Llyod Simmons verdi.

Haberin Devamı

-  İçindeki opak tanecikler dolayısıyla ciltteki gözenekleri tıkayan sağlıksız fondötenler yerine, cildin nefes almasına izin veren, nem dengesi sağlayan ve en önemlisi de ten rengine uygun hafif yapıdaki fondötenleri tercih edin.
-  Ünlü markaların piyasadaki yeni ürünleri, hem cildi aydınlatıyor hem de kapatıcılık görevi görüyor.
-  Geliştirilmiş teknolojiye sahip yeni fondötenlerin içeriğindeki focus jeller sayesinde, fondöten sürüldükten sonra da gözenekler açık kalan cilt nefes almaya, gün boyu nem dengesini korumaya devam ediyor. Bu sayede ciltte tabakalaşma yaratmıyor, maske görüntüsü oluşturmuyor.
-  Seçimi kadar doğru uygulanması da son derece önemli olan fondötenin akışkan olanlarını tercih edin. Ürünü parmak uçlarınızla yüzün merkezinden çevresine doğru yayarak eşit renk dağılımı sağlayın.
-  Makyaj esnasında hassas bir bölge olan göz çevresine de ekstra önem verin ve göz altlarını kapatmak için fondöten yerine aydınlatıcı kullanın.
-  Fondöten uygulamasında bir diğer yöntem de fırça kullanımı. Bu profesyonel ellerden çıkmış bir görünüm yaratmak için en doğru yol.
-  Kalıcılığı sağlamak içinse fondöten üzerine ince bir pudra uygulayabilir, böylece makyajınızı sabitleyebilirsiniz.
-  Fondöten uygulamasından önce cildinizi uygun bir nemlendiriciyle nemlendirin. Böylelikle cildin nem dengesi artacak ve daha taze ten görünümü
kazanılacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları