Muhteşem Baliç

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Baliç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Real Madrid'de kulübede bekletilen Baliç, Bosna Hersek'in Estonya'yı deplasmanda 4-1 yendiği maçta harika futbolu ve attığı 4 golle alkışlandı.

REAL Madrid'de teknik direktör Toshack'ın yedek beklettiği Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Baliç, Bosna Hersek Milli Takımı'nda harikalar yaratmaya devam ediyor. Avrupa Şampiyonası finalleri şansını kaçıran Bosna Hersek, 9. Eleme Grubu'ndaki son maçında deplasmanda Estonya'yı 4-1 yenerken dört golü de Baliç'ten geldi. Mükemmel bir futbol sergileyen Baliç, 3. dakikada Oper'in golüyle yenik duruma düşen Bosna Hersek'i 40, 58, 67 ve 87. dakikalardaki golleriyle farklı galibiyete taşıdı. Baliç yanında Bosna Hersek'te F.Bahçeli Boliç ile Erzurumspor kalecisi Adnan Guso ve Bursasporlu Mirza Varesanoviç de forma giydi.

Romanya 7. gruptaki son maçında Liechtenstein'ı deplasmanda 3-0 yenerek grup liderliğini garantilerken, Galatasaraylı Popescu, Hagi ve Fenerbahçeli Moldovan da sahada görev aldı. Popescu'nun 90, Hagi'nin 77 dakika başarılıyla forma giydiği Romanya'nın iki golüne 61. dakikada Moldovan'ın yerine oyuna giren Ganea imza attı. Romanya'nın ilk golü ise Rosu'dan geldi. Bu grupta Dimas'ın da başarılı futboluyla dikkat çektiği Portekiz ise konuk ettiği Macaristan karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetle, Milli Takımımız'ın averajla önünde, en iyi ikinci olarak finallere doğrudan katılma hakkını elde etti. Pauleta kırmızı kart görünce 49 dakika 10 kişi oynayan Portekiz'i finallere taşıyan averajı getiren golleri 15. dakikada penaltıdan Rui Costa, 16'da Joao Pinto, 58'de Abel Xavier attı.

Avrupa Şampiyonası elemelerinin gruplardaki en başarılı takımı unvanını ise 9. Grup lideri Çek Cumhuriyeti aldı. Son maçında Faroe Adaları'nı 2-0 yenen Çek Cumhuriyeti, 10 maçta 10 galibiyetle, elemeleri kayıpsız geçen tek takım oldu.

Türkiye'nin yer aldığı 3. Grupta iddiası olmayan iki takımın mücadelesinde ise Finlandiya, K.İrlanda'yı Johansson, Hyypia ve Kolkka'nın (2) golleriyle 4-1 yenerek üçüncü sırada yer aldı. K.İrlanda'nın tek golü Whitley'den geldi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!