Muharrem ayı

Güncelleme Tarihi:

Muharrem ayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 16:08

- Ahlat ilçesinde aşure dağıtıldı

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Ahlat İlçe Müftülüğü Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

Yukarı Çarşı Meydanında ve Aşağı Çarşı Ulu Cami önünde düzenlenen aşure dağıtım törenine, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Orhan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, Muharrem ayının İslam tarihinde ve insanlık aleminde önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Cahiliye döneminde Muharrem ayında savaş yapıldığını anlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimiz, Medine'ye hicret ettiğinde 10 Muharrem'de bir olaya denk geliyor. Bu olay ise Hz. Musa'nın Firavun'un zulmünden kurtuluşunun anısına Yahudilerin oruç tutmasıdır. Peygamber Efendimiz ise Yahudilere benzememek için bir gün önce veya bir gün sonra oruç tutmamızı tavsiye etmiştir. 10 Muharrem'de, İslam ve peygamberler tarihine baktığımızda bir çok olayın cereyan ettiğini görebiliyoruz. 10 Muharrem'de Hz. Adem'in tövbesinin kabul edildiği ve Nuh tuhafının bitişinin de 10 Muharrem'e denk geldiği rivayet edilir. Aşure Arapça'da 10 manasına geliyor. Muharrem ayının da 10'una denk geliyor. Tabi bizim için en önemlisi İslam tarihinde acıklı ve üzücü bir yeri olan Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi de bu ayda olmuştur. Peygamberlerin geleneğini hatırlatmak, Hz.Hüseyin'in şehadet yıl dönümünü anmak ve bir daha bu hatalara düşmemek adına bu ay önemli."

Haberin Devamı

Duaların okunmasının ardından 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!