Muğlak kalan konulara açıklık getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Muğlak kalan konulara açıklık getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 17:07

Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, ilçe belediyelerinin de görüşü alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uygun hale getirildi.

Haberin Devamı

Yönetmelik için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan komisyon, kapsamlı bir çalışma yaparak yönetmelikte emsal ve inşat haricindeki teknik konulara ayrıntılı olarak yer verdi. Yeni inşa edilen binalarda asansör boşluğu, tesisat odası, balkonlar, bağımsız bölümler, bahçeler, inşaat alanına dahil edilen ve edilmeyen kısımlar gibi farklı birçok noktada uygulanacak kurallar teknik detaylarıyla belirtildi. Uzun süren komisyon toplantılarından bazılarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da katıldı. Komisyondan bilgi alan Başkan Tuna, yönetmelikle ilgili görüşlerini paylaştı. 

İLÇE BELEDİYELERİYLE İŞBİRLİĞİ

Muğlak kalan konulara açıklık getiriyor

Haberin Devamı

Yeni yönetmelikle ilgili son değerlendirme toplantısı ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes ve Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi Hacı Bekir Ünüvar’ın başkanlığında geçen hafta yapıldı. Toplantıya 25 ilçe belediyesinin imar müdürleri ve teknik personeli katıldı. İlçe belediyelerinin de görüşlerinin alınarak son şekli verilen yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçtikten sonra yürürlüğe girecek. Bakanlığa ait yönetmelikte Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve müteahhitler açısından bazı konuların muğlak kaldığına dikkat çeken BBP’li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Uyar, “Yönetmelik, muğlak kalan konulara açıklık getirmesi açısından önemli. Ankara’daki müteahhitler ve hak sahiplerinin gözü bu çalışmada. Herkes çalışmanın bir an önce bitirilip bakanlığın onayından geçmesini bekliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!