Muğla'da emniyet ve jandarma ekiplerinin çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Muğlada emniyet ve jandarma ekiplerinin çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 15:41

- Muğla Valisi Çiçek: - "Terör konusunda hiç kimseye tavizimiz yok. Terör demek, toplum huzurunu bozacak duruma gelmiş olan eylemler demek, şiddet demek. Bölgemizde güvenlik birimlerimizle buna kesinlikle ama kesinlikle izin vermeyeceğiz"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla ve ilçelerinde ekiplerin vatandaşın huzur ve güvenliği için çalıştığını belirterek, "Terör konusunda hiç kimseye tavizimiz yok. Terör demek, toplum huzurunu bozacak duruma gelmiş olan eylemler demek, şiddet demek. Bölgemizde güvenlik birimlerimizle buna kesinlikle ama kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Çiçek, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Jandarma Alay Komutanı Hakan Çelik ile Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Muğla ve ilçelerinde jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı çalışmaları basın mensupları ile paylaştı.

Muğla'da vatandaşların da desteğiyle önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Çiçek, halkın da desteğiyle özellikle hırsızlık, uyuşturucu, terör ve göçmen kaçakçılığı konusunda önemli başarılara imza atıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Kentte yaşayan vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Çiçek, Muğla'da emniyet anlamında hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını, halkın mutluluk ve huzurunu sağlamak için 24 saat çalıştıklarını kaydetti.

Bu nedenle kamu güvenliği ve huzurunu harfiyen uygulamak zorunda olduklarına işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bazı illerinde yaşanan gerginlikler Allah'a şükür Muğla'da yaşanmadı. Çünkü hem vatandaşlarımız hem emniyet mensuplarımız tehlikenin nereden geldiğini bildikleri için onlara kesinlikle meydan vermediler. Huzuru bozmanın ötesinde, birbirimize düşürücü, milletimizi parçalamak isteyen illegal unsurlara Muğlalılar izin vermedi. Bu olayları Muğla'da yapmayı da denediler ama güvenlik birimlerimizin de hassasiyetiyle aldığı tedbirler sayesinde diğer illerimizde yaşanan gerginlikler Muğla’da yaşanmadı."

- "Toplumun huzuru bozacak en önemli olay terör"

Vali Çiçek, toplumun huzurunu bozacak en önemli olayın terör olduğuna vurgulayarak, "Terör konusunda hiç kimseye tavizimiz yok. Terör demek toplum huzurunu bozacak duruma gelmiş olan eylemler demek, şiddet demek. Bölgemizde güvenlik birimlerimizle buna kesinlikle ama kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından Muğla ve ilçelerinde önemli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Hakkari'de bir uzman çavuşu yaraladıktan sonra Muğla'ya kaçan bir terör örgütü mensubu anında Bodrum’da yakalandı. Burada emniyetimizin başarısının yanında vatandaşımızın da buna duyarlı olmasından dolayı gelir gelmez anında yakalanıp gönderildi. Ümraniye'de 3 kişiyi öldürdükten sonra Datça'ya kaçan zanlı aynı gün yakalandı. Güvenlik birimlerimiz gece-gündüz demeden çalışarak bu olaylara izin vermiyor. Yine jandarma bölgemizde bir terör örgütü anında yakalandı. Bizim vatandaşımız rahat uyusun. Benim emniyet güçlerim gece gündüz imkanlarıyla ayaktadır."

- "Kaçakçılık operasyonları"

Haberin Devamı

Çiçek, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin Muğla ve ilçelerinde özellikle turizm sezonunda uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele ettiklerini ifade etti.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 389 narkotik, 108 kaçakçılık, 191 mali olmak üzere 688 olaya müdahale edildiğini vurgulayan Çiçek, olaylarda 240 kişinin tutuklandığını belirtti.

Çiçek, ekiplerin operasyonlarda 61 kilogram esrar, 6 bin 58 ecstasy hap, 2 kilo 144 gram bonzai, 101 bin 758 paket kaçak sigara, bin 495 litre kaçak içki ve 424 kaçak yakaladığını kaydetti.

Muğla ve ilçelerinde mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 20 azalma olduğunu dile getiren Çiçek, "Geçen yıla oranla evden hırsızlık olaylarında yüzde 45, iş yerinden hırsızlık yüzde 10, otodan hırsızlık yüzde 23, oto hırsızlığı yüzde 17, yankesicilik olaylarında yüzde 53 azalma olduğu görüldü" dedi.

-"Jandarma Bölgesi"-

Haberin Devamı

Muğla Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hakan Çelik ise 2014 yılının 9 aylık döneminde sorumluluk bölgelerinde 7 bin 423 asayiş olayında 5 bin 791 şüphelinin yakalandığını, suçluların caydırılması, suçun önlenmesi maksadıyla 27 bin 168 önleyici kolluk devriyesi icra edildiğini söyledi.

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışmalarının planlı bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, şu bilgileri verdi:

"2014 yılının 9 aylık döneminde silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan bir kişi, terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen toplantı ve yürüyüşlere iştirak etmek ve örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemlere silahlı olarak katılmak suçundan aranan bir kişi ile PKK terör örgütü üyesi olmak ve örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemlerde patlayıcı madde kullanmak suçundan aran bir kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi."

Haberin Devamı

Çelik, yıl içerisinde uyuşturucuya yönelik operasyon sayılarını artırdıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Düzenlenen 325 operasyonda 650 kilogram esrar, 50 bin 250 kök kenevir bitkisi, bin 348 uyuşturucu hap, 736 gram bonzai ele geçirildi. Dönem içerisinde meydana gelen 8 mali suç olayında ise 3 bin 132 litre kaçak akaryakıt, bin 614 paket kaçak sigara, 32 kilogram kaçak tütün, 129 litre kaçak içki, 127 sikke, 21 sahte banknot ele geçirildi. Olaylara karıştıkları iddiasıyla 145 kişi adli makamlara teslim edildi."

Sorumluluk bölgelerinde meydana gelen 58 göçmen kaçakçılığı olayında bin 30 kişinin yakalandığını ifade eden Çelik, bu kişilerle 33 organizatör yakalanırken, adliyeye sevk edilen bu kişilerden 21’inin tutuklandığını dile getirdi.

Hakan Çelik, jandarma sorumluluk bölgesinde 2014 yılında 260 bin aracın kontrol edildiğini ve 13 bin 370 sürücüye cezai işlem uygulandığını, 2 bin 94 aracın trafikten men edildiğini söyledi.

9 aylık dönemde bin 36 trafik kazası meydana geldiğine işaret eden Çelik, bu kazalarda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 661 kişinin yaralandığını dile getirdi.

Kentte yaşanan 948 aile içi şiddet olayında 972 mağdurdan 33'ünün konukevine yerleştirildiğini belirten Çelik, “45 çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne teslim edildi. Komutanlığımız sorumluluk alanına verilen 254 tedbir kararın takibi yapılmaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!