Muğla Valisi şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Muğla Valisi şehit yakınları ve gazilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 18:39

Muğla Valisi şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Haberin Devamı

MUĞLA Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün düzenlediği 'Şehidim gazim üzülme, emanetin bizimle' projesi kapsamında şehit yakınları ve gazilerle biraraya gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, onların her ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını ifade etti.

Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından hazırlanan 'Şehidim gazim üzülme, emanetin bizimle' projesi kapsamında Ortaca Acarlar Dinlenme Tesisleri'nde program düzenlendi. Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde bulunan şehit yakınları ve gazilerin bir araya geldiği programa Muğla Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Evren Kaplan, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi, Dalaman Garnizon Komutanı Deniz Albay Orhan Mumcu, Dalaman Deniz Hava Üst Komutan Vekili Hava Pilot Yarbay Savaş Çenik, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin ve Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez katıldı.

Şehit yakınları için ne yapılsa az olduğunu vurgulayan Vali Amir Çiçek, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanet olan vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği, dirliği, bağımsızlık, istiklal ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekasına sahip çıkmalıyız. Bu şehitlerimizin, gazilerimizin bizlere emanetidir. Daha sonra da çocukları, eşleri ve anne, babaları. Projemizin amacı şehit yakınları ve gazilerin tüm ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet etmek. Şehit yakınları ve gazilerin yaşamlarını kolaylaştırmak, çocuklarının okumasını sağlamak, iş ve ev sahibi olmaları için gereken yapılıyor. Muğla'da 165 şehit ve 529 gazi var. Biz Türkiye'de rahat yaşayabiliyorsak bu, şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Şehit yakınları oğlunu, eşini, evladını bu vatan için verdi. Bu nedenle biz ilimizdeki her şehit için Kur'an-ı Kerim okutup hatim indiriyoruz. Türkiye, arkasında eşini, çocuğunu düşünmeden canını veren şehitler sayesinde kuruldu. Daha sonra da terör olayları çıktı. Darbelerin olmasını sağladılar. En son da 15 Temmuz'da kendi silahımızla mermimizle kendi insanımızla kendi insanımızı vurmaya çalıştılar."

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!