Müftüden milli maç uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Müftüden milli maç uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 14:22

Müftüden milli maç uyarısı

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA) - MANİSA İl Müftüsü Sinan Cihan, EURO 2016'da mücadele eden milli takımın teravih namazı saatinde başlayacak İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçı nedeniyle namazı hızlı kıldırmayı düşünen imamları uyardı. Cihan, "Namaz ve futbol birbirinden çok ayrıdır. Maç gecesi de teravih namazı aynı şekilde kılınacak" dedi.
EURO 2016'da D Grubu'nda mücadele eden Türkiye'nin 17 Haziran'daki İspanya maçı ve 21 Haziran'daki Çek Cumhuriyeti maçının saat 22.00'de başlaması maçı izlemek isteyen aynı zamanda da teravih namazına gidenleri ikilemde bıraktı. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da cemaati, hem de saat 22.25'te kılınan teravih namazını kıldıracak imamları uyardı. Teravih namazının maç nedeniyle hızlı kılınmasının doğru olmayacağına dikkat çeken Cihan, şöyle dedi:
"İmamlar görevini yapacak. Hepimiz görevimizi yapacağız. Namazı namaz olmaktan çıkartan arkadaşa ne gerekiyorsa onu yaparız. Böyle bir şey olmaz. Bunun hiçbir makul tarafı yok. Bir ibadetin bu tür gelişmelere bağlı olarak gündeme getirilmesi son derece sakıncalıdır. Namaz ve futbol birbirinden çok ayrıdır. Bunlar ayrı dünyaların işleridir. Herkes usulüne uygun şekilde görevini yapacak. Biz milli takımın başarılı olmasını canı gönülden arzu ederiz. Ama 'namaz nasıl kılınacak' sorusuna maç gecesi de teravih namazı aynı özellikle kılınmalıdır. Birey olarak milli takımı gönülden destekleriz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!