Müftü Güven: Ramazan, arınma ayıdır

Güncelleme Tarihi:

Müftü Güven: Ramazan, arınma ayıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 15:01

Müftü Güven: Ramazan, arınma ayıdır

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'nda kurulan ve ilk gününden itibaren ilgi gören Ramazan Sokağı'nın üçüncü gününün konuğu İl Müftüsü Şahin Güven oldu. Müftü Güven'in sohbetiyle katıldığı gecede Uluslararası Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi öğrencileri de ilahiler okudu.

Ramazan Sokağı, iftar sonrasında binlerce insanı bir araya getiriyor. Ramazan'a özgü değerlerin birlikte yer aldığı ve Ramazan'a özgü lezzetlerin birlikte sunulduğu sokak her gün farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Ramazan Sokağı'nın üçüncü gününde de teravih namazı öncesi çocuklar için çeşitli gösteriler yapıldı. Teravih namazı sonrasındaki etkinlikler ise Hafız Fatih Demir'in okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Sahneye daha sonra Uluslararası Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte İl Müftüsü Şahin Güven davet edildi. Denizhan Burhan'ın sunduğu söyleşide öncelikle İstanbul'da yaşanan hain terör saldırına değinen İl Müftüsü Güven, şehitlerimize rahmet temennisinde bulundu. Şehitlerimizin ölmediğini ve ebedi kurtuluşu kazandıklarını ifade eden ve bunu başta şehit yakınlarımız olmak üzere tüm halkımızın bilmesi gerektiğini vurgulayan Güven, "Biz huzur içinde Ramazan ayını geçirelim diye ülkemizin dört bir yanında hizmet veren güvenlik güçlerimiz var. Onları Mevla'm başarılı eylesin ve tehlikelerden korusun" dedi. Ramazan'ın anlamı üzerinde de duran İl Müftüsü Güven, "Ramazan ayının iki anlamı vardır. Ramazan kelimesi Arapçada sonbaharda yağan yağmur, yani yaz ayının tozunu toprağını, kirini pasağını temizleyen sonbahar yağmuru anlamındadır. İşte bu anlamda Ramazan ayı müminler için arınma ayıdır. İkinci anlamı da yanmak pişmek anlamındadır. Ramazan bizi olgunlaştırır. Bizim daha erdemli ve daha ahlaklı bir insan olmamıza vesile olur" diye konuştu.



Gecede farklı ülkelerden gelerek ilimizde eğitim gören Uluslararası Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi öğrencileri de ilahiler okudu. Gecenin sonunda ise her akşam olduğu gibi çekilişler yapıldı ve talihli izleyicilere hediyeler verildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!