Mucizenin sırrı sevgi

Güncelleme Tarihi:

Mucizenin sırrı sevgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2004 01:48

‘‘Takımın kimyasına uygun oyuncular transfer ettik. 400 kombine bilet sattık. Artık salonlara sığmıyoruz. Herkesin keyfi yerinde. Şampiyonlukta iddialıyız. Ama en büyük arzum Euroleague'de mücadele etmek.’’

Türk sporunun mihenk taşları kuşkusuz Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe'dir. Hani kanbersiz düğün olmaz gibi, onlarsız da herhangi bir spor dalı düşünülemez...

Yıllara dayalı bu tatlı rekabet öyle bir duruma geldi ki zaman zaman ne ekonomi, ne de başka bir sıkıntı o maçlar sırasında akıllara geliyor, Türkiye adeta kilitleniyor.

Futbola olan büyük ilgiye rağmen bir zamanların gözde sporu basketbol bir anda üvey evlat oldu. Yıllardır bu sıkıntıyı çeken ve müessese takımlarıyla boy ölçüşememenin problemini yaşayan kulüplerimizden Beşiktaş, büyük bir atılım yaptı, üzerindeki ölü toprağını attı.

Serdar Bilgili'nin başkanlığında kurulan komiteler, kulüp içinde belki de yarı özerkliği gündeme getirdi. O radikal kararlar sonrası basketbol şubesinin başına geçen Cem Bilge, içindeki basketbol sevgisini, canlılığını ve enerjisini takımına yansıttı.

Söz verdi

Bu sezon belki de her zaman favori gösterilen Ülker ve Efes Pilsen'in en büyük rakibi oldu. Basketbolumuza renk getirdi.

Kartal potada yüksekten uçarken, siyah beyazlılar salonlara koştu, zaman zaman da dışarıda kaldı. Kısa zamanda büyük başarılara imza atan siyah beyazlılarda başarının perde arkasındaki kahramanı olan Cem Bilge ilk kez basının karşısına çıktı.

Neden mi?

Basketbolda ilk yarı bitti. Beşiktaş devreyi üçüncü kapadı. Cem Bilge de sezon öncesi HÜRRİYET'e verdiği sözü tuttu. İlk kez röportaj verdi. Takımını, ilkelerini ve ilerisi için ne düşündüklerini bütün açıklığı ile açıkladı.

Bilge takımının performansını anlatırken hop oturdu, hop kalktı. Oyuncularından bahsederken, gözlerinden adeta ışıklar çıktı.

İşte bugünkü Beşiktaş'ın gururu olan basketbol takımının patronunun söyledikleri:

Kıskançlık hiç yok

‘‘Sezon başında Faruk Beşok ve Nedim hariç hepsinin gönderilmesini istedim. Çünkü yeni bir değişim şarttı. Transferi yaparken de takımın kimyasına uygun oyuncular seçtik. Başarıya aç insanlar istedik.Ayrıca ailesiyle birlikte gelecek yabancı oyunculara ağırlık verdik. Özellikle bugünkü durumda olmamızda El Amin ile Ayuso’nun katkısı büyük. Paragöz menajerlere kapımızı kapadık.

Bugünkü temelleri haziran ayında attık.
Mentol tuttuk, kurallar hakkında hakemlerden bilgi aldık. Bir çok turnuvaya katıldık. Takımda en önemli özelliklerden biri de kimse kimsenin oynadığı süreye bakmıyor. Yani birbirini kıskanmak yok. Bugün eğer bir mucize olduysa bu oyuncuların birbirine olan sevgisinden kaynaklanıyor. Haftada bir gün beraber oluyoruz. Beşiktaşlı Basketbolcular Derneği'nin katkısını da unutmamak gerekir. Onlar görünmeyen kahramanlar.

En büyük transfer

Bu sezon takıma yaptığımız yatırımın yanı sıra Akatlar'daki salona da büyük önem verdik. Orası Spor Sergi Sarayı'nın havasını anımsatıyor. Bana göre ideal bir salon. Bu salona en büyük transfer gözüyle bakıyorum.

Süleyman Seba Salonu'na sığmıyoruz. Bu durum yıllar sonra ilk kez gerçekleşti. 1 milyon 200 bin Euro'luk bütçemizle bu işleri başardık. Erkek takımının bütçesi ise 650 bin Euro. Ayrıca 400 tane kombine bilet sattık. Bugün Ülker'de bir İbrahim yıllık 800 bin Euro alıyor, Rentzias ise yıllık 1 milyon dolara imza attı.

Hep gündemdeyiz

A Takım'ın başarısı sonrası alt yapıda bir patlama oldu.
Gelir, giderleri karşılayacak duruma geldi. Toplam 500 kişilik bir aileyiz. Herkesin keyfi yerinde. Öyle ki bizde her hafta komiteler toplantı yapar. Ben basketbolu gündeme getirmesem bile, mutlaka bir arkadaşım baskebolla ilgili bir olayı masaya yatırıyor.
Bütün bunların yanında sportif başarı elde edip, sponsorlar karşısına daha rahat çıkmak istiyoruz.’’

Cem Bilge, ‘‘Hedefim Euroleaugue'de mücade etmek. Bu sene şampiyonlukta iddalıyız. Euroleague, şampiyonluktan daha önemli. Çünkü kriter olarak oraya uygunuz. Tek üzüldüğüm maç Ülker'e yenilmemiz oldu’’ dedi.

Rentzias bizden pahalı

Cem Bilge, basketbol şubesinin bütçesinin 1 milyon 200 bin Euro olduğunu söylerken, ‘‘Bu bütçeyle büyük işler başardık. Erkek takımımızın bütçesi ise 650 bin Euro. Bugün Ülker'e gelen NBA patentli Rentzias, bildiğim kadarıyla 1 milyon Euro'ya imza attı. Yani bizim takımdan pahalı bir oyuncu. Biz bu zorluklarla mücadale edip, buralara geldik’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!