Mucize iksir Elma sirkesi

Doğanın bize sunduğu güzellik iksirlerinin yarattığı mucizeler tartışılmaz.

Elma sirkesi de bunlardan biri: Etkili bir antiseptik olmasının yanı sıra baş ağrılarını geçiriyor, sivilceleri yok ediyor, nasırlardan kurtarıyor, hatta kilo vermeye bile yardımcı oluyor.

lma sirkesinin cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş yanığı, baş ağrısı, mide rahatsızlığı, kadın hastalıkları, soğuk algınlığı ve ateşli hastalıkların tedavisinde kullanması, çok eski medeniyetlere kadar dayanıyor. Yıllardır yararları pek çok kişi tarafından bilinen elma sirkesinin son mucizesi ise zayıflatma özelliğinin bulunması.

Düzenli olarak kullanıldığında sindirime yardımcı olarak, kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Sabahları kahvaltıda, içine 1-2 kaşık elma sirkesi ve 1 kaşık bal karıştırılmış bir bardak su, uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında düzenli kilo kaybetmeyi sağlıyor.

Elma sirkesinin yararları

Boğaz ağrısı: Anjin ve streptokok dahil olmak üzere tüm boğaz ağrılarında, 1 bardak suya katılan 1 kahve kaşığı elma sirkesi ile saat başı yapılacak gargara rahatlatıcı bir çözüm.

Migren: Bir tasa eşit miktarda su ve elma sirkesi koyup kaynatın. Altını kısarak yüzünüzü buhara tutun. Bu şekilde 3 dakika kadar soluk almanız, migren ağrılarının yok olmasını sağlayacaktır.

Yorgunluk ve uykusuzluk: 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı için. Uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz.

Kaşıntılar: Böcek ısırmalarına, kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında, sorunlu bölgeye sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı giderecektir.

Mide bulantısı: Mide bulantısının önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem tekrarlanmalıdır.

Sivilceler: Sivilceler için, su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Elma sirkesi akneye yol açan mikropları öldürür.

Varisler: Varislerin yol açtığı ağrıdan şikayetçiyseniz, sirkeli bir bezi bacaklarınıza sarın ve 30 dakika bekletin. 30 dakikalık süreyi bacaklarınızı yukarı kaldırarak geçirin. Bu işlemi sabah-akşam tekrarlayın.

Nasırlar: Bayat ekmeği elma sirkesine batırıp nasırlı bölgeye koyun ve gece boyunca orada tutun. Sabah kalktığınızda sertliğin kaybolduğunu göreceksiniz. Bir başka yol ise ılık suyun içine yarım bardak sirke koyup, yarım saat nasırlı bölgeyi bu suda bekletmek ve sonra bir havlu ile kurulayıp ponza taşı ile bölgeyi ovuşturmak...

Maskara kullanmanın püf noktaları

Bir maskara, mükemmel bir makyajın son dokunuşudur. Maskaranın kirpiklere verdiği form, aynı zamanda gözleri de odak noktası yapmanın anahtarıdır. Max Factor’un ünlü makyaj artisti Pat McGrath, maskara kullanmanın püf noktalarını anlattı.

Üst kirpiklerinizi boyarken, çenenizi kaldırın, kaşlarınızı kaldırın, gözlerinizi iyice açın ve maskara fırçasını kirpiklerin kökünden başlayıp ucuna kadar, yana doğru ilerleyecek biçimde sürün. Kirpiklerinizin tamamı boyanmış olur. Daha sonra alt kirpiklerinize geçin.

Renk seçimi önemli

Olgun yaşlarda göz çevresindeki çizgiler daha belirgindir. Siyah maskara kullanılması gözü daha sert gösterir ve çizgileri belirginleştirir. Bu nedenle kahverengi maskara daha doğru bir tercih olacaktır.

Sarışın ve açık kumrallarda kahverengi ya da mavi tonlarda maskara tercih edilmesi, daha yumuşak bir ifade yaratacağından çok daha iyi bir sonuç verir.

Mavi maskara her tene uygundur. Mavi maskara sarı ışığı (sıcak ışık) çekerek göz aklarının daha beyaz görünmesini sağlar.


Cilt tipinizi biliyor musunuz

Cilt tipinizin kuru mu, yağlı mı yoksa karma mı olduğunu öğrenmenin üç adımlık çok kolay bir yolu var. Eğer bugüne kadar cilt tipinizi öğrenmediyseniz, işte yöntemi...

Su sıçratmak: Yüzünüze 10 kez ılık su sıçratın ve yüzünüzü 10 dakika boyunca kendi haline kurumaya bırakın.

Kaşlarınızı çatın: Kaşlarınızı iyice çatın. Eğer bu gerginlik sırasında yüzünüz kaşınıyorsa, kuru bir cilde sahipsiniz demektir.

Kurulayın: Son olarak yüzünüzü bir kağıt mendille kurulayın. T bölgeniz yağlıysa o zaman karma cildiniz var demektir. Mendilde yanaklarınızdan da leke kalıyorsa, cildinizin yağlı olduğunu söyleyebiliriz.

Thai Chi: Spor ve tedavi bir arada

Tai Chi, Çin’de yüzyıllardır uygulanan bir savunma sanatı. Dr. Cavit Meclisi’den, son dönemin bu popüler sporu hakkında merak edilenleri öğrendik.

Tai Chi nedir?

- Tai Chi ve Qi Gong, geleneksel Çin egzersiz yöntemleri olarak bilinir. Tüm dünyada giderek yaygınlaşan bu egzersizler, iki temel inanış üzerinden şekillendiriliyor. İlki, enerjinin vücutta özel yollarla taşındığını kabul eden görüş... Buna göre, enerji akışının engellenmemesi gerekiyor ve Tai Chi ile Qi Gong yaparak, enerji artırılmaya çalışılıyor. İkincisi ise tüm doğanın yin ve yang denilen karşıt güçlerden oluştuğunu ve bunlar dengede olduğunda kişinin sağlıklı olacağını söyleyen inanış. Tai Chi ve Qi Gong hareketleri ile bu dengenin korunduğu varsayılıyor.

Bu egzersizler, fizik tedavi sürecinde nasıl kullanılıyor?

- Hastanın fonksiyonel yetersizliklerinin düzeltilmesi için gereken tedavi araçları ve egzersiz listesi hazırlandıktan sonra, Tai Chi ve Qi Gong bu program içinde düzenleniyor. Tai Chi ve Qi Gong, duruş, denge, koordinasyon, dayanıklılık ve esnekliğin artırılması ile stres azaltımı için kullanılabilir. Hareketleri akıcı bir tarzda yapmak, tüm kasları ve eklemleri kontrollü biçimde çalıştırdığı gibi duruş ve dengeye karşı farkındalık sağlıyor.

Tai Chi’de ne tür hareketler yapılıyor?

- Özel duruş ve kontrollü hareket biçimleri var. Bunları yaparken, tüm vücudu uygun durumlarda tutmak için çaba sarf etmek ve yoğunlaşmak gerekiyor. Hareketler çok yavaş ya da bazen çok hızlı olabilir. Bir seans boyunca hareketlere ve vücuda yoğunlaşmak, eklemleri ve kasları eğitici yönünün yanı sıra başka şeyleri düşünmeyi de engeller. Bu yönüyle egzersizlerin rahatlatıcı, stresten uzaklaştırıcı olduğu söylenebilir. Ayrıca Tai Chi için özel mekana gerek yok. Genellikle bir eğitmenin yardımı gerekiyor. Ancak CD ve kitaplardan yararlanarak evde de uygulamak mümkün.

Esnekliği, kas kuvvetini ve dayanıklılığı artırıyor

Genel sağlık ve iyilik halini artırıp, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, denge ve koordinasyonu yükseltiyor. Egzersizler, baş dönmesini azalttığı için düşmeleri ve oluşabilecek kırıkları önlüyor. Parkinson ve Multipl Skleroz gibi merkezi sinir sistemi hastalıklarında, hareketlilik üzerine olumlu etkisi olduğu, özellikle diz ve ayak bileği sorunu olanlarda dengeli ve kontrollü yürümeyi artırdığı araştırmalarla gösterilmiş.

Ayrıca biyomekanik ve kas fizyolojisi açılarından bakıldığında, Tai Chi esnekliği, kas kuvvetini, reaksiyon zamanını ve dayanıklılığı yükseltiyor. Bundan dolayı eklem hareketleri, denge ve vücudun bir bütün olarak daha koordine çalıştırılmasının amaçlandığı tüm durumlarda kullanılabilir. Hareketler yavaş ve kontrollü yapıldığından, eklem sorunu ve dejenerasyonu (kireçlenme) olan kişilere de önerilebilir.

Koyu oje nasıl sürülür

Bu kış yine gözler koyu renklere çevrilmiş durumda... Özellikle kırmızı ve bordo tonlarının öne çıktığı sezon makyajında, tırnaklar da yine koyu renklerden nasibini alıyor. Tabii, bu ojeleri sürerken çevresindeki etlere bulaşmaması önemli. Bunun için öncelik cilada...

Tırnaklara koyu renk oje sürmeden önce cila uygulamak tırnakların boyanmasını önlüyor. Şimdi oje fırçasını tırnağınızın ortasından başlayarak sürebilirsiniz. Daha sonra diğer iki yana doğru tırnak etlerine değmeden özenle fırçayı tırnaklarınızın üzerinde gezdirin.

Tırnak etlerine oje bulaşmasını önlemek için her iki tarafta da birer milimetre boşluk bırakmanız yerinde olacaktır. İlk ve ikinci oje katı arasında ise 15 dakika beklemenizi öneririz. Ojenin tamamen kurumasını garanti etmek ve herhangi bir yere değdiğinde bozulmasını önlemek için 45 dakikalık bir zaman dilimine ihtiyacınız var.
Yazarın Tüm Yazıları