Mübarek tahsisli yol!

Malumlarınız olduğu gibi Gölbaşı–AŞTİ arası gidiş geliş yollarının sağ taraflarına birer sarı şerit çekilerek bu yol güya (!) otobüslere ayrıldı.

Haberin Devamı

4 Ocak günü 08.30 sularında sözünü ettiğim yoldan Ankara istikametinde gidiyorum. Aman Allahım bir de ne göreyim, sağ şeridi ihlal eden edene. Üzüldüm, bozuldum. M.Ali Birand’ın TV’deki haklı tavsiyesine uyarak sağımdan geçen bu ihlalcilere durmadan korna çaldım ama hangi birine ve kim aldırış eder?
Baktım dikkatim dağılıyor bir kaza yapacağım bu tepkiden vazgeçtim. En uygunu konuyu halkımızın dikkatle takip ettiği bu köşeye taşımaya karar verdim. Sözünü ettiğim yola sarı şerit çekilmiş, ikaz levhaları konmuş, gazetelere haber yapılmış. Buna rağmen mübarek bu yol sanki özellikle okul servislerine, dolmuşlara ve bazı oto sahibi magandalara ‘tahsisli yol’ olarak ayrılmış. Bunca işlenen suçu fiilen göstereyim diye yol boyunca trafik polisi aradım maalesef bulamadım.
Muhterem yetkililer, bir memlekette bir kanun, bir tüzük, bir kararname ya vardır uygulanır, ya yoktur herkes istediği gibi at oynatır. İkisinin arası diye bir husus yoktur. Akşama kadar yüzlerce binlerce maganda bu yolu bu trafik kaidesine rağmen nasıl ve neden ihlal ederler? Lütfen her gün iki istikamette polis ekipleri bu magandalara kanunu, tüzüğü öğretip yola getirene kadar gereğini yapınız. Aynı zamanda akşama kadar devletimizin kasasına giren paraya bakınız.
Ali AKÜZÜN

Haberin Devamı


KISA... KISA...

- Kemal Tanca Nata Vega AVM mağazasından 20 Aralık’ta aldığım bot, giydikten üç saat sonra iki ayakta da patladı. İnceleme için aldıkları botu değiştiremeyeceklerini, atölyede tamir ettirip geri verebileceklerini söylüyorlar. Bende böyle bir şeyi kabul etmeyeceğimi söyledim. Ne yapabilirim?
Eşref DOĞANER

Adını ‘ölüm yolu’ koyduk

Gölbaşı Park Eymir Toki Konutlarında ikamet etmekteyim. Gölbaşı merkezden konutlarımıza kadar olan, TOKİ’nin yapmış olduğu yol plansız, çok keskin virajlı bir yoldur. Bu hatalı yapılan yoldan dolayı haftada bir kaza görmekteyiz.
Kış şartlarında bu kazalar ciddi şekilde arttı, en son bu hafta içi bir komşum kaza yapmıştı. Biz sakinler olarak bu yolun adını, ‘ölüm yolu’ koyduk fakat yetkililere derdimizi anlatamadık.
Hergün acaba eşim, akrabam, bir komşumun kaza haberini alacağım diye ödüm kopuyor. Sesimizi duymaları için birilerinin ölmesi mi gerekiyor.
Bu ölüm yoluna alternatif bir yolun yapımı sorunlarımızı çözecektir.
Bu yol ile evimize ulaşmak için normalden 5 km daha fazla yol katediyoruz. Alternatif yol olmasa bile en azından bu yolun keskin virajlarının düzeltilmesi kısmen çözüm olacaktır.
20 bin kişinin yaşadığı Park Eymir TOKİ Konutları sakinleri olarak bu konunun çözümünü bekliyoruz.
Caner BAYSIZ

Yazarın Tüm Yazıları