MŞÜ Ve İş-kur Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Güncelleme Tarihi:

MŞÜ Ve İş-kur Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 17:10

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ İLE MUŞ ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) arasında ‘Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitim Programı’ ve ‘Mesleki Eğitim Kursları’ işbirliği protokolü imzalandı.
Senato Salonu’nda düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Genel Sekreter Vekili Öğretim Görevlisi Harun Demir ve Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Çobanoğlu katıldı. Rektör Prof. Dr. Polat ve Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan karşılıklı işbirliği protokolünü imzaladı.
İmzalanan protokol ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Polat, “Bu protokol ile işsizlerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına ve teorik bilgilerinin uygulamalarla geliştirilmesine yönelik olarak uygulanan işbaşı eğitim programlarından yükseköğretim öğrencilerinin de istenen düzeyde yararlanması ve gerek zorunlu gerekse isteğe bağlı stajlarını bu kapsamda gerçekleştirebilmeleri amaçlanıyor. Ayrıca işsizliğin önlenmesine, istihdamın arttırılmasına ve korunmasına yönelik mesleki bilgi ve becerileri geliştirmek ve yeni teknolojilere uyum sağlamaya yardımcı olmak da amaçlar arasında yer alıyor. Protokol gereğince, üniversitemiz öğrencilerine yönelik iş bulma programı yapılacak ve ihtiyacı olan öğrencilerimize öncelik verilerek istihdam sağlanacak. Konuyla ilgili detaylı takvim, önümüzdeki günlerde açıklanacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!