MŞÜ Şehir İle Bütünleşmeyi Planlıyor

Güncelleme Tarihi:

MŞÜ Şehir İle Bütünleşmeyi Planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 17:14

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEN MŞÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FETHİ AHMET POLAT, ESKİ DEVLET HASTANESİNİN YERİNİN KENDİLERİNE TAHSİS EDİLMESİ HALİNDE, ÜNİVERSİTE İLE ŞEHRİ BÜTÜNLEŞTİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, eski hastane binasının yerine talip olduklarını belirterek, burada yapmayı düşündükleri programlarla kampüsle şehri bütünleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Üniversitenin genel işleyişi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, eski hastanenin yerine talip olduklarını söyledi. Hastane binasının verilmesi halinde bütçelerinin hazır olduğunu ve orada yeni programlar kuracaklarını ifade eden Rektör Polat; "Bizim Muş Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binasının yan tarafında bir fakültemiz bulunuyor. Bu fakültemiz dışında kalan hastane alanı ile ilgili planlarımız oldu. Belediyemizin eski hastanenin yerini talep etmesinden dolayı herhangi bir çalışma yapmadık. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndan, belediyemize olumlu bir sonuç verilmemesinin ardından bizde talepte bulunduk. Sağlık Bakanlığı bizim de talebimize olumsuz cevap verdi. Ancak biz farklı yollardan buranın tahsisi ile ilgili uğraşmaya devam ediyoruz. Belediyemizin talebi sırasında herhangi bir girişimde bulunmadık. Çünkü biz hiçbir kurumu incitmeden, kimseyle sorun yaşamadan işleyişimizi sürdürüyoruz. Başkanımızla özel bir hukukumuz da var. Onlara olumsuz bir cevap verilmesinden sonra harekete geçtik. Eğer eski hastane binasının yeri bize verilirse, biz buraya sağlık kompleksi kurmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili bütçemiz ve projemiz hazır. Hemen önümüzdeki yaz sezonu içerisinde yapabiliriz. Buraya Sağlık Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ve Araştırma Laboratuarı yapmayı düşünüyoruz. Bunların yanı sıra o bölgede İslami İlimler Fakültesi’ni kurmayı düşünüyoruz. Bunları yaparken şehri canlandırmayı istiyoruz. Biliyorsunuz hastane gittikten sonra bu bölgedeki esnaflar ciddi anlamda sıkıntı yaşadılar. Biz bu projelerimizle onlara da destek olacağımızı düşünüyoruz. Burada yapmayı düşündüğümüz programlarla kampüs ile şehri bütünleştirmeyi düşünüyoruz. Eğer bu projeleri şehir merkezinde yapamazsak, kampüs alanında yapmak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!