MŞÜ’den Dev Yatırım

Güncelleme Tarihi:

MŞÜ’den Dev Yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 16:46

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük ve en kapsamlı spor salonunun bir ay içerisinde hizmete açılacağı kaydedildi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kampüs yerleşkesinde yaptırılan ve tamamlanma aşamasında olan çok amaçlı kapalı spor salonunun Muş’taki sportif faaliyetlere büyük bir destek sağlayacağını söyledi.
Muş Alparslan Üniversitesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük ve en kapsamlı spor salonunun bir ay içerisinde hizmete açılacağı kaydedildi. 9 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve bin kişilik seyirci kapasitesinin yanında içinde iki tane yarı olimpik yüzme havuzu bulunan çok amaçlı kapalı spor salonu ile ilgili bilgi veren MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, sportif alanda çok büyük bir eserin hizmet gireceğini kaydetti. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda inşa edilen kapalı spor salonunun hentbol, voleybol ve basketbol başta olmak üzere çok sayıda spor dalına ev sahipliği yapacağını kaydeden Polat, bay ve bayan olmak üzere iki tane yarı olimpik yüzme havuzu ile bir tane çocuk havuzunun da içinde bulunduğu kapalı spor salonunun bölgedeki sayılı spor tesisleri arasında yer aldığını söyledi. Spor alanında önemli bir alt yapıya sahip olan Muş’un daha da gelişmesi için önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Polat, "9 bin metrekare kapalı alana sahip olan salonun maliyeti 12 milyon liradır. Kısa sürede hizmete girecek olan salon Muş ve üniversitemizde sporun gelişmesine, ülkemiz sporuna yeni neferler kazandırmak için çok önemli bir eser olacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!