MŞÜ’de Kayıt Heyecanı Başladı

Güncelleme Tarihi:

MŞÜ’de Kayıt Heyecanı Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 16:24

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ'NDE KAYIT HEYECANI BAŞLADI

Muş Alparslan Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan 2 bin 183 öğrencinin kayıt heyecanı bugün başladı.
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) 3 ile 7 Ağustos tarihleri arasında fakülteler ve meslek yüksekokulları için belirlenen günlerde yapılacak kayıt işlemleri bugün Eğitim ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileriyle başladı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre bu sene MŞÜ’ye bin 228 öğrenci yerleşme hakkı kazanırken, önlisans programlarına ise 955 öğrenci yerleştirildi.
Üniversite yönetimi, kayıt yaptıracak öğrencilerin zorluk yaşamamaları ve işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için otogar, havalimanı ve kampüs girişinde danışma birimleri oluşturdu. Kampüse gelen ailelerin bekleme esnasında sıkıntı yaşamamaları için ikramlarda bulunuldu.
Kayıt için gelen öğrenci ve ailelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nurten Gezgin karşıladı. Kampüste kayıt yaptıran öğrencilerin ailelerinin yaşadığı heyecan ve sevinç gözlerden kaçmazken, Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise öğrenci ve aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti. Öğrenci velilerinin soruları ve talepleriyle yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Polat, 10 bini aşan öğrenci potansiyeli ile 2015-2016 eğitim öğretim yılına çok güçlü bir şekilde gireceklerini söyledi.
Eğitim ve Sağlık Yüksekokulu’na kayıtlar bugün saat 17.00’de sona ererken, ilk günde 850 online ve 200 kişinin ise normal kayıt yaptırdığı kaydedildi. Eğitim Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu’na kayıt yapmaya hak kazanan toplam 425 öğrencinin birçoğu, bu sene ilke kez yürürlüğe giren e-devlet sistemi üzerinden kayıtlarını yaptığı belirtilirken, il içinde ve yakın illerde ikamet eden öğrencilerin ise kampüs kütüphanesinde bulanan kayıt bürolarına gelerek işlemlerini tamamladığı bildirildi.
Muş Alparslan Üniversitesi’ne yerleşerek kayıt yaptırmaya gelen Mehtap Tutar ise, çok mutlu olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!