MS hastası Makbule hemşire yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

MS hastası Makbule hemşire yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 16:30

MS hastası Makbule hemşire yardım bekliyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, yaşayan 39 yaşındaki MS hastası hemşire Makbule Bahar, hastalığı yüzünden çalışamadığını ve kirasını ödeyemediği için kızıyla birlikte sokağa atılacağını söyledi.

Osmangazi Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Makbule Bahar, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, hemşirelik yaptığı dönemde MS hastalığına yakalandı. Hastalığı yüzünden 13 sene severek çalıştığı mesleğini bırakmak zorunda kalan Bahar, gününü doldurmadığı için emeklilik hakkı da kazanamadı. Hastalığa yakalandığı 2007 yılından sonra hasta bakıcılığı yaparak geçinmeye çalışan Bahar, hipertansiyon, şeker, astım ve vertigo hastası oldu. Kızını dünyaya getirdikten sonra geçimsizlik nedeniyle eşinden de ayrılan Bahar, 12 yaşındaki kızı S.M., ile yaşamaya başladı. Hastalığı yüzünden çalışamayan ve kemiklerinin günden güne eridiğini belirten MS hastası Bahar, "Hastalığım yüzünden kortizon kullanıyorum ve kemiklerim çürüyor. Sağ kalçam ve dizimden ameliyat olmam gerekiyor. Ne ameliyat parasını verecek, ne de tedavi olacak durumum var. Sağlık sorunlarım nedeniyle yürümekte güçlük çektiğim için çalışamıyorum. Ev kirasını ödeyemediğim içinde evden çıkartacaklar. Çadır kurmayı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Biraz iş yapmaya kalksam, ellerim ayaklarım titriyor. Benim 12 yaşında kızım var ona bakmakla yükümlüyüm. Onu yurtlara da vermek istemiyorum. Duyarlı vatandaşların yardımını bekliyorum" dedi.

"ÇOCUĞUMU KİMSEYE VERMEM"

Geçimini babasının ölümünden sonra bağlanan maaşla sağlamaya çalıştığı söyleyen Bahar, "Çalışırken 1060 günüm vardı. Malulen emekli olabilmek için gerekli günü dolduramadım. Eksik günüm var. Babamın ölümü üzerine bağlanan 750 liralık maaşla geçinmeye çalışıyorum. Ancak emekli olabilmek için başvurunca o aylığı da kestiler. Duyarlı vatandaşlardan ve devletten yardım bekliyorum. Çocuğumu yetiştirme yurduna veremem. Canımı veririm, yetiştirme yurduna vermem. Allah kimseye dermansız dert vermesin. Ameliyat olsam da çalışma imkanım yok. Sadece ağrılarım biraz daha hafifleyecek. Günden güne eriyorum. Lütfen yardım edin" diye konuştu. Bahar, ayrıca Bayraklı Kaymakamlığı'nın kendisine tek seferlik 500 lira yardım yapıldığı ama bunun geçinmek için yeterli olmadığını belirtti.

Baharın ilköğretim 8'inci sınıfta okuyan kızı S.M. ise "Annemin bir an önce ameliyat olup acısının biraz hafiflemesini istiyorum. Her çocuk annesini yanında ister. Benim babam yok ama annem var. O hem annem hem de babam. Bize destek olsunlar. Annem o ilaçları benim için alıyor. Benim yanımda olabilmek, bana bakabilmek için tedavi istiyor. 3-4 sene önce bu durumda değildik. Kimse bu durumda olmayı istemez. Bir haftaya evden çıkmamız gerekiyor. Kirayı ödeyemediğimiz için evden çıkmamız lazım" dedi.

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!