Mövenpick’den yaza merhaba

Bitez’de, hip Akdeniz mimarisinin özellikleriyle tasarlanan ve geçen yaz hizmete giren Mövenpick Resort Bodrum’da geçtiğimiz hafta sonu "Yaza Merhaba Daveti" düzenlendi.

Ev sahipliğini Mövenpick Resort Bodrum Genel Müdürü Evren Tolgay, Genel Müdür Yardımcısı Fahri Eren ve Deniz Berdan’ın yaptığı davete, Aslı-Altuğ Başar, Hülya-Cem Kalyoncu, Burcu-Mehmet Hanif, Gülay Kamaz, Arzu-Numan Ceyhan, Ebru-Murat Mengeneci, Melis Murathanoğlu gibi cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Üç gün süren davet, cuma akşamı Mövenpick Hotel Restaurant’daki Akdeniz temalı yemek ile başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Club House’da "Nouveau Boho Party" düzenlendi. 70’ler, yeni jenerasyon, hippi bohem konseptli partiye katılan konuklar, temaya uygun kıyafetler giydiler. Cumartesi günü, Mövenpick Hotel İstanbul’un pasta mutfağında staj yapan Deniz Berdan, pastane şefi Yücel Akbaş ile birlikte arkadaşlarına hafif ve sağlıklı tariflerden oluşan bir kurs düzenledi. Akşam yemeğinde barbekü büfesi ve Asya köşesinin yanı sıra Deniz Berdan’ın tarifi olan hafif tatlılar da büyük ilgi gördü. Yemeğin ardından Club House’da "High Flyers Party" düzenlendi.

En vefalı mezunlar

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi Hacı Ali Demirel’in sahibi olduğu, ülkemizin en köklü okullarından biri olan ancak 2002 yılında kapanan Ankara’daki Yükseliş Koleji’nin en eski mezunları, yıllar sonra yeniden bir araya geliyor. Zafer Kozanoğlu, Fatoş Kayacan Hataylı, Halide Tanju Moltay ve Yahya Demirel’in de aralarında bulunduğu, pek çoğunun torun sahibi olduğu mezunlar, 6 Haziran’da Ankara Hilton Oteli’nde buluşacaklar. Okulun 40. yıl balosu etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek gecenin kusursuz olması için Halide Tanju Moltay, İstanbul ve Antalya’daki çalışmalarına bir süre ara verip Ankara’ya gitti. Moltay’ın bu konuda en büyük destekçisinin ise kızı Azade Balkaner olduğunu belirteyim.

Koç’un safari kıyafeti

Rahmi Koç, ortanca oğlu Ömer Koç’un başkanı olduğu Geyre Vakfı’nın Afrodisias Müzesi’nde yaptırdığı Sevgi Gönül Salonu’nun açılışı için geçtiğimiz gün Aydın’a gitti. Rahmi Bey’in açılış esnasında tercih ettiği yeşil renkli safari kıyafeti, botları ve şapkası, tüm dikkatlerin onun üzerinde toplanmasına neden oldu.

Cerrahoğlu çifti el ele

Türkiye’nin en önemli armatörlerinden Eşref Cerrahoğlu’nun Bulgar hizmetçisiyle yaşadığı aşk ortaya çıkınca evliliği bitme noktasına gelmişti. Yakın dostlarının araya girmesiyle boşanmanın eşiğinden dönen çift, geçtiğimiz hafta sonunu Aydın’da geçirdi. Afrodisias Müzesi’nde açılan Sevgi Gönül Salonu’nu gezen çift, iki günlük gezi boyunca el ele, göz gözeydi.

Yeni mağaza Nişantaşı’nda

Banyo, vücut ürünleri ve ev koleksiyonları ile ünlü Jo Malone markası, yeni mağazasını Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde açtı. Jo Malone Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Anne-Marie Fuster’in katılımıyla gerçekleşen davette, Estee Lauder Türkiye Genel Müdürü Ahmet Ramiz ve Jo Malone Marka Müdürü Ebru Karaçam ev sahipliği yaptılar. Özben Önal, Güler Yiğit, Yasemin Tatari, Leyla Ustalar ve Gönül Madra gibi tanınmış isimler, kendi parfüm kombinasyonlarını oluşturma imkanı da buldular.

İtalyan usulü kutlama

İtalya Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 2 Haziran’da, Ankara’daki İtalya Büyükelçiliği’nde ve İstanbul İtalya Konsolosluğu’nda eş zamanlı olarak davetler düzenlendi. İtalya Başkonsolosu Massimo Rustico ve eşi Monic Rustico ile İtalya Konsolosu Stefano-Carolina Canzio çiftinin ev sahipliği yaptığı İstanbul’daki geceye sosyete, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü sima katıldı. Geceye katılanlar arasında Adnan Polat, Haldun Üstünel, Zeynep Dereli, Ömer-Arzu Sabancı, Ahmet-Neslihan Kozanoğlu, Oktay-Deniz Malkoç, Ebru-Haluk Sanver, Kemal-Feryal Gülman, Heves Ekinci, İzzet-Roksi Garih de vardı. İtalyanca şarkıların çaldığı davette konuklara şarap, makarna ve parmesan peyniri ikram edildi.

Bu mekan sizi Maçkolik yapacak

Maçkolik Complex, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na iddialı hazırlandı. Mekan, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak ve maç heyecanını yaşarken onlara evlerindeki rahatlığı yaşatmak için özel hazırlıklar yaptı. Güçlü ses düzeni, 18 adet plazma TV, iki adet dev ekran ve dünya mutfağından örnekler sunulan mönüsü ile Maçkolik Complex, Milli Takım’a destek vermek isteyen müşterilerine heyecan, coşku ve lezzeti bir arada yaşatmayı vaat ediyor.

Gecce’ye az kaldı

İnternet sitesi gecce.com’un organize ettiği "Gecce Mekan Oscarları"nın sonuçları, 9 Haziran’da açıklanacak. 35 bin internet kullanıcısının verdiği oylarla belirlenen İstanbul’un en iyi mekanları, bu yıl ilk defa farklı bir konseptte açıklanacak. Ödül kazanan mekanlar önce gecce.com, Hürriyet’in Kelebek eki, Sabah’ın Günaydın eki ile billboard ve radyolarda açıklanacak, daha sonra ünlü sanatçıların sahne alacağı, sosyete, magazin ve iş dünyasından önemli isimlerin katılacağı bir parti düzenlenecek.
Yazarın Tüm Yazıları