Mouusa Sow'dan Fenerbahçe ve Türkiye'ye duygusal veda

Güncelleme Tarihi:

Mouusa Sowdan Fenerbahçe ve Türkiyeye duygusal veda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 15:46

Fenerbahçe resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Moussa Sow'un transferi için Al Ahli kulübü ile 16 milyon Euro'ya anlaşmaya varıldığını duyurdu. Öte yandan kulüpte gerçekleştirilen veda töreninde duygusal anlar yaşandı, gözyaşları adeta sel oldu aktı. Sow veda ettiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü'nün transferi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli takımıyla prensipte anlaştığı Moussa Sow, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a ve yöneticilere veda etti.

Mouusa Sowdan Fenerbahçe ve Türkiyeye duygusal veda


Aziz Yıldırım'ın, takıma 3,5 sezon emeği geçen Sow'a her zaman kapılarının açık olduğunu söylediği ifade edildi. Moussa Sow, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe macerasının güzel bir hikayeyle sonlandığı belirterek, şunları ifade etti: "Kariyerimde çok şeyler yaşadım ancak Fenerbahçe'de yaşadıklarımı başka yerde yaşamadım, yaşamayacağımı da düşünüyorum. Gitmiş olmak için değil, kariyerim için bu kararı verdim. Buradakiler, hayatımın sonuna kadar kalbimin bir yerinde kalacak. Burada o kadar saygı gördüm ki, bazen ben bile şaşırdım. Ayrılıyorum ama kalbim burada. Fenerbahçe'nin büyük hedefleri var. Türkiye'de şampiyon ve Avrupa'da başarılı olacağına inanıyorum."

Açıklamada, Sow'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, takım arkadaşlarına ve taraftara teşekkür ettiği kaydedildi. Sow'un Aziz Yıldırım'a veda ederken göz yaşlarına hakim olamadığı vurgulanırken, Senegalli oyuncu, başkan Yıldırım için şu sözleri söyledi: "Hayatım boyunca Türkiye'de en çok saygı duyduğum çok güçlü bir insansınız. Sizi çok seviyorum. Damarınızdaki son damla kana kadar kulübe her şeyinizi veriyorsunuz, Fenerbahçe'yle yaşıyorsunuz. İnşallah insanlar sizi daha fazla üzmez."

Duygulandığı ve gözleri dolduğu belirtilen Aziz Yıldırım'ın ise Sow'a, "Taraftarlar, teknik heyet, futbolcular, herkes seni çok seviyor. Bu kapı sana her zaman acık. Tatillerde gel, bitirdikten sonra gel. Biz burada olmasak da gel ama her zaman gel" dediği öğrenildi.

Mouusa Sowdan Fenerbahçe ve Türkiyeye duygusal veda







ANTALYASPOR MAÇINDA VEDA EDECEK
Sow, sarı-lacivertli taraftarlara Fenerbahçe'nin 30 Ağustos Pazar günü Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı Antalyaspor maçında veda edecek. Kulübün açıklamasında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kadıköy'de oynanacak maça Sow'u davet ettiği belirtilerek, "Sow, Antalyaspor maçı öncesi İstanbul'a gelecek ve stadımızda taraftarımızla vedalaşacaktır. Moussa Sow'a bugüne kadar kulübümüze yaptığı önemli hizmetler nedeniyle teşekkür eder, kendisine yeni kulübündeki futbol yaşantısında başarılar dileriz" denildi.


KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ
Sarı lacivertli kulüp Sow'un transferi için Al Ahli Kulübü ile 16 milyon euro'ya anlaşma sağladıklarını resmi siteden yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Fenerbahçe'de 3,5 yıldır görev yapan futbolcumuz Moussa Sow'a Dubai'nin Al Ahli FC kulübünden transfer teklifi gelmiştir. Kulübümüzde başarı ile görev yapan futbolcumuz, kendisine yapılan bu transfer teklifini uzun süre değerlendirmiş ve kendi futbol kariyeri için kabul ettiğini yönetimimize bildirmiştir. Dubai kulübünün yetkililerinin futbolcumuzun sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonuna ilişkin tüm maddi edimleri karşılamayı taahhüt etmeleri üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi de futbolcumuzun talebini, kariyeri açısından uygun görerek kendisine yardımcı olmayı kabul etmiştir. Futbolcumuz Moussa Sow'un talebi doğrultusunda Dubai kulübü yönetimiyle görüşmelere başlanmış ve prensip anlaşmasına varılmıştır. Varılan anlaşma gereğince kulübümüze 16 milyon euro bonservis bedeli, futbolcumuza ise 1 milyon euro ödeme yapılacaktır.

Haberin Devamı

Mouusa Sowdan Fenerbahçe ve Türkiyeye duygusal veda
İŞTE F.BAHÇE MAÇININ GOLLERİ



Al Ahli Kulübü varılan sözleşmeye uygun şekilde taahhütlerini pazartesi gününe kadar gerçekleştirecek ve bunun ardından transfer neticelendirilecektir. Anlaşmanın neticelenmesi eşzamanlı olarak KAP'a bildirilecektir. Moussa Sow, yeni kulübü ile sözleşme imzalamak ve gerekli sağlık kontrollerinden geçmek için yurt dışına gitmiştir. Kendisi Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın daveti üzerine Pazar günü oynayacağımız Antalyaspor maçı öncesi İstanbul'a gelecek ve stadımızda taraftarımızla vedalaşacaktır.

Moussa Sow'a bugüne kadar kulübümüze yaptığı önemli hizmetler nedeniyle teşekkür eder, kendisine yeni kulübündeki futbol yaşantısında başarılar dileriz."



Mouusa Sowdan Fenerbahçe ve Türkiyeye duygusal veda

MOUSSA SOW REKOR KIRIP GİRDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!