Mourinho bile olsan işin zor

Güncelleme Tarihi:

Mourinho bile olsan işin zor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:12

Süper Lig’deki 18 takımdan sadece 7 tanesi geçen sezonu bitirdiği antrenörleriyle yola devam ederken, 11’i ise teknik direktörlerini yeniledi.

Haberin Devamı

SÜPER Lig, çok önceden beri süregelen ‘Teknik direktör değirmeni’ unvanını perçinleyerek devam ettiriyor. Türkiye’de bir türlü teknik direktör istikrarı sağlanamazken takımlar, hocaları öğütmeye devam ediyor. Bu duruma son örnek, Fenerbahçe’nin başında geçen sezon Süper Lig’de kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşayan Ersun Yanal oldu. Fenerbahçe’de geçen sezon mutlu sona ulaşan Yanal, yeni sezon öncesinde görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Yani Türkiye’de, kupayı kaldırmak da bir teknik direktörü koltuğunda tutmaya yetmiyor.

11 TAKIM HOCA DEĞİŞTİRDİ

Zaten Süper Lig’de 2014-15 sezonuna kulüplerin çoğu yeni sezona yeni teknik direktörlerle başlamayı tercih etti. Ligde mücadele edecek 18 takımdan sadece 7 tanesi geçen sezonu bitirdiği hocalarıyla yola devam ederken, 11’i ise ‘Yeni çalıştırıcı, yeni umut’ sloganını benimsedi. Balıkesir, Beşiktaş, Eskişehir, Karabük, Kasımpaşa, Sivas ve Konya geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Akhisar, Bursa, Rize, G.Saray, G.Antep, G.Birliği, F.Bahçe, İ.Başakşehir (İstanbul BB), K.Erciyes, Mersin İY ve Trabzon ise teknik adamlarını değiştirdi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR İSTİKRARI UNUTTU

Ersun Yanal’ın istifasıyla Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 5 takımdan 4’ü, yeni sezon öncesi teknik direktörlerini değiştirmiş oldu. Galatasaray, İtalyan Roberto Mancini yerine Cesare Prandelli’yi, sezonu Hami Mandıralı ile kapatan Trabzonspor, Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic’i göreve getirdi. Bursaspor’da ise İrfan Buz ile tamamlanan sezonun ardından takım, deneyimli teknik adam Şenol Güneş’e emanet edildi.

Henüz iki yılı göremediler

Yeni sezonda görev alacak hocalar içinde en istikrarlısı henüz 2. yılı göremedi. Kasımpaşa çalıştırıcısı Şota Arveladze, 10 Ekim 2012’den, Balıkesir hocası İsmail Ertekin ise 13 Aralık 2012’den beri takımlarının başında.

En istikrarlısı Gordon Milne

LİGDE 56 sezonda hocalar konusunda istikrar rekoru Beşiktaş’ta görev yapan Gordon Milne’nin oldu. İngiliz teknik adam, siyah beyazlı takımda 1987-88 sezonundan başlayarak aralıksız 6.5 yıl görev yaptı.

Haberin Devamı

iKi SÜRPRiZ AYRILIK

SÜPER Lig’de yeni sezon başlamadan Gençlerbirliği ve Fenerbahçe’de, sürpriz biçimde teknik direktörlerle yollar ayrıldı. Gençlerbirliği, Mehmet Özdilek’ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna Kemal Özdeş getirildi. Ancak yönetim ile anlaşamayan Özdeş, takımın sezon açılışı öncesi sürpriz biçimde görevi bırakırken, yerine Mustafa Kaplan getirildi.

KENDiSi GiTTi

F.BAHÇE’nin başında geçen sezon kariyerinde ilk lig şampiyonluğunu yaşayan ve sezon bitiminde 2 yıllık sözleşme uzatan Ersun Yanal ise geride kalan hafta sonunda kulüp yönetimiyle arasındaki sıkıntılar nedeniyle istifa etti.

7 HOCA YERiNi KORUDU

Mourinho bile olsan işin zor

Haberin Devamı

GEÇEN SEZONU BiTiREMEYENLER

ADI TAKIMI

Fatih Terim G.Saray
M.Reşit Akçay Trabzon
Bülent Uygun Gaziantep
Sergen Yalçın Gaziantep
Metin Diyadin G.Birliği
Hikmet Karaman Bursa
Christoph Daum Bursa
Uğur Tütüneker K.Torku
Samet Aybaba Antalya
Rıza Çalımbay Ç.Rize
Trond Sollied Elazığ
Fuat Çapa K.Erciyes
Robert Prosinecki Kayseri
Domingos Paciencia Kayseri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!