GeriSeyahat Motor festivalinde yok yok...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Motor festivalinde yok yok...

Motor festivalinde yok yok...

01-04 Temmuz 2004 Kütahya Doğluşah köyü'nde Enduro Motosiklet Klübü'nün (Emok) düzenlediği bir festival var. Biliyorum, tamam lütfen telaşa gerek yok. Hatırlayın. Yetiştirebilirsem demiştim. Motosiklet eğitimi veren yerlerle ilgili dosya bu haftaya yetişmedi, üzgünüm. Çünkü bu eğitimlerin özellikle fiyatlarıyla ilgili bilgiler henüz elime ulaşmadı. Ben de yarım yamalak bir şey olmasın diye bu hafta yazmadım. 'Küsmedik di mi?' Güzeeel:)

Şimdi, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Emok Motosiklet Festivali'ne geri dönelim. Eğer motosikletle dolu, doğayla iç içe, şehrin karmaşasından, trafik kabusundan uzak, çimlere yayılabileceğiniz, gece toprağa uzanıp milyonlarca yıldızı aynı anda izleyebileceğiniz bir 4 gün geçirmek ilginizi çekiyorsa bu festivale mutlaka zaman ayırın.

Rüzgarın Kızı ilk kez bu festivalde insan içine çıktı. Benim motosikletli hayatımın mihenk taşlarından biridir bu festival. Benden başka da bu aşka ciddi ciddi düşenlerin olduğunu ilk keşfettiğim yerdir ayrıca. Sonra ilk uzun yol tecrübemdir. Onca yıllık motorcuları görüp ne tecrübesiz olduğumu ve daha öğreneceğim ne çok şey olduğunu ilk hissettiğim yerdir. O dolu dolu, eğenceli 4 günde edilen sohbetlerden, motosikletli hayatla ilgili pek çok yeni şey keşfettiğim yerdir de bu festival. Bir de, belki de benim için en önemlisi Rüzgarın Kızı'nın insan içine ilk çıktığı yerdir Kütahya...

www.ikiteker.org'da Rüzgarın Kızı ismiyle yazmaya başladığımda pek çok kişi varlığıma inanmamış ve içlerinden bir erkeğin bu yazıları yazıp insanları işlettiği söylentileri çıkmıştı. Taa ki ben Kütahya'da ki bu festivale gidip, danışmanın vereceği yaka kartı için ismimi söyleyene kadar. 'Hoş geldiniz... İsminiz?' 'Hoş bulduk, Ayşe Şule...' 'Has.. doğruymuş...' :) Cidden atmıyorum bire bir bu diyalog yaşandı. O zaman herkesler anladılar ki harbiden böyle bir kız varmış.

Festivalde başınıza neler gelecek

Bu festival tadını çıkarmayı bilirseniz başınıza gelecek güzel şeylerden biri olacak. Ben şahsen inanılmaz keyifli bir 4 gün geçirmiştim. Nasıl gidilir? Neler yapılır? En iyisi en baştan anlatayım. Öncelikle uzun yol için tüm hazırlıklarınızı yapıyorsunuz.. Geçen hafta anlatmıştım hatırlarsanız. Tercihen çadırınızı, uyku tulumunuzu, matınızı vs. kamp malzemelerinizi de yüklüyorsunuz motorunuza. 'Neee çadır mı? Börtü böcük benle mi yatcak hayatta olmaz...' diyenler için otel durumları da söz konusu ama ben derim ki olayın konsepti o dört günü çadırda geçirmektir. Bulduğunuz size uygun yol arkadaşlarıyla koyuldunuz yola. Ohh... Virajlarda yata, yata... Manzaralara dala dala... 'Şişşşt... Şaka be dalmak malmak yok! Motor kullanıyosun, unutma!' Eğlenceli bir uzun yol tecrübesini cebinize koyup varıyorsunuz kamp yerine... Başarılı organizasyon hemen kendini gösteriyor. Sizi kamp alanının girişinde Emok'dan görevli bir arkadaş karşılıyor motorunuzu danışma masasına en yakın yere geçici park ettirip sizden kayıt alıyor. İsminizin yazdığı kartları güvenlik açısından boynunuzdan çıkarmıyorsunuz. Sonra motorunuzu motoparka park edip kendinize en uygun yeri seçip çadırlarınızı kurmaya girişiyorsunuz. Çadırını kurdun mu? Bak bakalım arkadaşın da becerebilmiş mi? Becerememişse arkadaşın çadırını da kurmaya yardım ettikten sonra sıra geldi hem sosyalleşeceğin hem de göbeğini büyüteceğin bölgeye. Sucuk ekmek mi istersin? Şiş, kebap mı? Yoksa gözlemeyle başlayıp, döner, açık büfe salata diye devam mı etmek. Vallaha nargile bile vardı ben daha ne diyeyim?

Coğrafya rallisi yaptık

Doğa var, motor var, motor sevdalısı bir dolu insan var, çadır var, kamp ateşi var, sucuk ekmek var... Var babam var... Ha bir de yine Emok'un organize ettiği çeşitli etkinlikler var. Mesela Coğrafya Rallisi çok eğlenceliydi... Size verilen ip uçlarından yola çıkarak, Kütahya civarında çeşitli yerlere gizlenmiş şifreleri bulup, hediyeyi götürüyorsunuz. Yavaş gitme yarışı da festivalin vazgeçilmez bir diğer yarışması. Ayrıca pek çok motosiklet markası da festivalde yerini alıp standını kuruyor. Hatta pek çok modeli Kütahya atmosferinde test etme imkanı bile veriyorlar. Tüm bunların yanında bu sene Türkiye Motokros Şampiyonası'nın bir ayağı da bu festival içinde 2 Temmuz'da yapılacakmış... Bir de yarış izlemiş olacaksınız yani...

Kısacası ben derim ki, motosiklet aşkı damarlarında, altındaki motorla sadece il sınırlarında dolanan biriyseniz mutlaka ve mutlaka en azından bu tecrübeye sahip olun, bu festivale katılın. Büyük ihtimalle iş, çekim, mekim olmazsa ben de orada olacağım. Festivalle ilgili başka merak ettiğiniz şeyler varsa bilgi almak için yetkili arkadaşlarla festival@emok.org adresinden yazışabilisiniz. Rüzgarın Kızı'nın arkadaşıyım deyin mutlaka ilgilenirler..:)

İstanbul'dan gidecekler için rotalar

(upuzun ve eğlenceli versiyon+düşük yoğunluklu trafik)

istanbul > eskihisar > feribot > topçular > iznik > yenişehir > inegöl > domaniç > tavşanlı > kütahya

(uzun ve eğlenceli versiyon+yarı yoğunluklu trafik)

istanbul > eskihisar > feribot > topçular > iznik > yenişehir > inegöl > Kütahya

(eğlenceli versiyon+yarı yüksek yoğunluklu trafik)

istanbul > yenikapı > hızlı feribot > yalova > bursa > inegöl > Kütahya

(en sakat versiyon+yüksek yoğunluklu trafik)

istanbul > arifiye > pamukova > bilecik > bozüyük > Kütahya
False