Mosturoğlu: Uilenberg, dişçisini FIFA hakemi yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Mosturoğlu: Uilenberg, dişçisini FIFA hakemi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 07:30

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş maçındaki kararlarıyla tartışılan Halis Özkahya'nın hakemlik kariyerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini savunurken, FIFA hakemi Tolga Özkalfa için de şok bir iddiada bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hakem Halis Özkahya ile ilişiğini kesmesi gerektiğini söyledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 'nde kulüp başkanı Aziz Yıldırım'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Şekip Mosturoğlu, 3-2 yenildikleri Beşiktaş derbisini yöneten hakem Halis Özkahya'nın hatalı kararlar verdiğini ve geçmişte de kendi müsabakalarında benzer hataları olduğunu savundu.

Mosturoğlu: Uilenberg, dişçisini FIFA hakemi yaptı

"TFF, HALİS ÖZKAHYA İLE İLİŞİĞİNİ KESMELİDİR"
TFF kurullarının son dönemde Fenerbahçe aleyhine kararları olduğunu ve hakem Halis Özkahya'nın da durumdan vazife çıkardığını savunan Mosturoğlu, "Benim tavsiyem, TFF'nin Halis Özkahya ile vedalaşması, ilişiğini kesmesidir. Çünkü bu tutumu devam edecektir ve bundan sonra benzer kararları olmayacağının garantisi yoktur" dedi.

Hakemlerin son yıllarda sıkça hata yapmasını, terfi sisteminin bozulmuş olmasına bağlayan sarı-lacivertli yönetici, şöyle devam etti:
Mosturoğlu: Uilenberg, dişçisini FIFA hakemi yaptı

"HAKAN CEYLAN 7-8 YILDIR MAÇ YÖNETMİYOR AMA KADROLU 4. HAKEM"
"Uzun yılardır Süper Lig kadrosunda bulunan ve 1 maç yönetmemiş hakemler var. Örneğin, UEFA maç gözlemcisi Hasan Ceylan'ın oğlu Hakan Ceylan, 7-8 yıldır maç yönetmemiştir ve kadrolu 4. hakemdir. Terfi sistemini bozan bir başka husus, 4'er yıllık yapılan profesyonel hakemlik sözleşmeleridir. Özel hukuka tabi olan bu sözleşmelerle 4 yıl garanti verilmiştir. Bu uygulamayı UEFA'nın da doğru bulmadığını biliyorum. Ayrıca, TFF danışmanı Jaap Uilenberg'in durumu da düşündürücü. UEFA ve FIFA'nın hakem komitelerinde görev alan bu kişinin, TFF'de ücretli danışman olması da ayrı bir konu. Bu kurumlara yönelik tartışmaların bulunduğu bir dönemde Uilenberg'in durumu da izaha muhtaçtır."

Haberin Devamı

Mosturoğlu: Uilenberg, dişçisini FIFA hakemi yaptı

"TOLGA ÖZKALFA, JAAP UILENBERG'İN DİŞÇİSİ"
TFF Merkez Hakem Kurulu'nun tartışmalı uygulamaları bulunduğunu dile getiren Mosturoğlu, FIFA hakemliği düşen Tolga Özkalfa'nın sonradan yeniden listeye girmesini, Jaap Uilenberg'in dişçisi olmasına bağlarken, profesyonel hakem tercihlerinin de tartışmalı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Mosturoğlu: Uilenberg, dişçisini FIFA hakemi yaptı

"ÖZKAHYA O TESTİ GEÇEMESE NE OLACAKTI?"
Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'ın FIFA listesinden çıkarılmalarına rağmen, profesyonel sözleşme imzaladıklarına dikkati çeken sarı-lacivertli yönetici, "FIFA kokartlarını kaybetmişken, Türkiye'de elit hakem kategorisinde değerlendirilmişlerdir. UEFA, koşu testini geçemediği için Halis Özkahya'nın maçını geri almıştı. Derbi öncesi bu testi geçti ve tekrar maç aldı. Yine geçemeseydi, UEFA maç vermeyecekti ama MHK, Türkiye'nin en önemli maçına onu atamış olacaktı. Hakemlik camiasıyla ilgili inanılmaz söylentiler bizlere kadar gelmektedir. Genç hakemlerin önü açılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Derbiyi Beşiktaş'ın kazandığını ancak hakem kararlarının buna gölge düşürdüğünü belirten Mosturoğlu, "Kendilerini tebrik ediyoruz ama hakem hataları buna gölge düşürmedi mi? Eğer çok mutlularsa, diyecek bir şey yok. Aynı şeyler başlarına geldiğinde, 'niye geldi?' demeyecekler o zaman" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!