Moskova derbisinde Zico üzüldü

Güncelleme Tarihi:

Moskova derbisinde Zico üzüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 10:02

Rusya Premier Ligi’nde bu hafta iki Moskova ekibi CSKA Moskova ve Spartak Moskova karşılaşırken, gülen taraf Spartak Moskova oldu.

Haberin Devamı

Luzhniki Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Spartak Moskova, Zico’nun CSKA'sına şans tanımadı. Caner Erkin’i hafta içinde kadro dışı bırakan Zico, bu hafta toplam 5 puan kaybetti. Hafta içinde çıktığı maç eksiğinde lig sonuncusu Spartak Nalçik ile kendi sahasında 0-0 berabere kalan CSKA, bugün de Spartak Moskova’ya 1-2 mağlup oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk golü 13’üncü dakikada Semberas’ın ayağından bulan CSKA, bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğü Spartak’a kaptırdı ve 24’üncü dakikada kalesinde beraberlik golünü R.M. Alex’in ayağından gördü. Bu dakikadan sonra CSKA kalesinde iyice baskı kuran Spartak Moskova'nın direkten dönen iki topundan sonra İgnashevich, 65’inci dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Kovalchuk’u yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan R.M. Alex, top ve Akinfeev’i ayrı köşelere gönderince takımını karşılaşmada 2-1 öne geçirmiş oldu. Bu golden sadece iki dakika sonra ikinci sarıdan kırmız kart gören Kovalchuk, takımını sahada on kişi bıraktı.

Haberin Devamı

Sahada sayı üstünlüğünü ele geçiren CSKA’nın, Spartak kalesinde etkili olması beklenirken, on kişi kalan Spartak, CSKA’ya daha da zor anlar yaşatmaya başladı. Bu dakikadan sonra bir topu daha direkten dönen Spartak sayısız ataktan faydalanamadı. Oyuna müdahale etmekte geciken Zico, sahaya iki ileri uç oyuncusu daha alsa da oyunun sonucunu değiştirmesine yetmedi. Son saniyelerde Spartak Moskova’nın kontratağında kaleci ile karşı karşıya kalan Welliton’u yere indiren CSKA’nın Brezilyalısı Vagner Love, kırmızı kart görerek 90’cı dakikada sahadaki oyuncu sayısını eşitlemiş oldu.

Bu arada Spartak Moskova’da forma giyen Fati Maliki, karşılaşmanın uzatma dakikalarında oyuna dahil oldu. Kadro dışı kalan Caner Erkin’in yerine ise Nijeryalı oyuncu Odiah Chidi’yi deneyen Zico, spor adamlarından derbi öncesi yaptığı bu değişiklikten dolayı eleştiri aldı.

Bu karşılaşmadan sonra Spartak Moskova puanını 27’ye yükselterek Rubin Kazan’ın arkasından ikinci sıraya yükseldi. CSKA ise 24 puanla averajla dördüncü sırada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!