Moskova derbisinde gülen olmadı

Güncelleme Tarihi:

Moskova derbisinde gülen olmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 15:19

Rusya Premier Ligi'nin sonucu en çok merak edilen karşılaşması olan CSKA Moskova - Sportak Moskova randevusunda gülen taraf olmadı.

Günlerce önceden konuşulmaya başlanan ve biletlerinin tamamının tükendiği 80 bin kişilik Lujniki stadında oynanan başkent derbisinin ilk yarısında gole daha yakın gözüken takım CSKA olmasına rağmen ilk yarının son dakikalarında Spartak Moskova bulduğu kontra atakta McGeady, 43'te CSKA ağlarına gönderdiği topla takımını soyunma odasına 1-0 üstünlükle götürdü.

İkinci yarıya moralli çıkan Spartak Moskova, hakemin başlama düdüğünden saniyeler sonra Ari ile ikinci golü buldu ve durumu 2-0 yaptı. Başlama vuruşundan sonra Spartak ceza sahasına giren Musa, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda kendisini yerde buldu. Karşılaştırmayı önce devam ettiren orta hakem CSKA'lı futbolcular ve yan hakemin uyarısı ile penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vagner Love'un vuruşunu Spartak kalecisi Andrey Dikan kurtararak farkın azalmasının önüne geçerek takımını biraz daha ateşledi. Bu dakikadan sonra da üst üste ataklar gerçekleştiren Spartak özellikle Ari ile çok uygun pozisyonlardan faydalanamayınca, 72'de Vagner Love mükemmel ara pasında Ahmed Musa'yı kaleci ile karşı karşıya bıraktı Musa'da düzgün bir vuruşla CSKA Moskova'yı umutlandıran golü attı. Bu dakikadan sonra moral bulan CSKA Moskova 90'da Alan Dzagoev ile beraberlik golünü penaltıdan bularak karşılaşmadan bir puanı son düdükle kurtardı.

Karşılaşma öncesi lider olarak sahaya çıkan CSKA Moskova puanını 57'ye yükseltirken, Spartak Moskova ise puanını 41'e çıkarttı. Bu sonuçla bugün Krasnodar ile evinde oynayacak olan 50 puanlı Zenit için liderle arasındaki puan farkını 4'e düşürme şansı doğmuş oldu.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!