Moshoeu

Güncelleme Tarihi:

Moshoeu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Başlık locasına oturttuğum Moshoeu, dünkü F.Bahçe takımının en zarif hareketlerini yapan, takımı için sahada basmadık yer bırakmayan futbolcuydu. Klas hareketleriyle birlikte atmış olduğu inanılmaz güzellikteki gol onu yazı başlığıma çekmeme sebep oldu. Öylesine zarifti ki saha içinde, sanki futbol resitali yapan balet gibiydi.

Fenerbahçe farklı kazandığı Adanaspor maçında inanın bana attığı goller belki de ortaya koyduğu futboldan daha güzeldi. F.Bahçe'nin gol sahipleri üç Moldovan bir Dimas, Moshoeu ve Sergen olurken, savunmada hatasız oynayan Högh ve Uche klasiği devam ediyor. Sol kanat akınlarını olumlu şekilde uygulayan Metin Diyadin ve Dimas ikilisinin yanısıra Mustafa Doğan ve özellikle Tayfun için söylenecek tek sözcük gerçekten mükemmel düzeyde olduklarıdır.

F.Bahçe şampiyonluğa inanmış. Futbol adına yapılması gerekli ne varsa sahaya onu yansıttı. Örnek vermek gerekirse, gol atmakta aceleci değil, sabırlı bir takım. Rakibine sahanın her yerinde iyi pres yapan bir takım görüntüsü verirken asabi değil. Huzurlu ve rahat futbol oynamak için sahada görüntü veren bir F.Bahçe izledik. F.Bahçe'nin böylesine rahat ve farklı kazançları sonrasında elbette Fener seyircisi de her bir sarı lacivertli futbolcuya kucak açacaktır.

Fenerbahçe gibi

Moshoeu'nin attığı gol için ne kadar güzel dediysek, yapılışı ve oturuşu bakımından Dimas'ın atmış olduğu üçüncü golün de futbol kitaplarında gösterilmesi gerekir.

F.Bahçe daha birkaç maç öncesinde galip gelmesine rağmen tenkitlerimize maruz kalırken şimdi oyunun yanı sıra attığı golleri de övüyoruz. Bu kadar farklı kazanmış bir F.Bahçe'nin futbolunda kusur arıyoruz. Demek ki bu takım gerçekten F.Bahçe gibi oldu. Söyleyebileceğimiz tek doğru söz galiba bu.

Tabii, Sergen, Metin Diyadin'in yerine oyuna girer girmez atmış olduğu süper güzellikteki golü de elbette alkışlamak bizim görevimiz. Bravo F.Bahçe, bravo Sergen ve bütün F.Bahçeli futbolcular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!