Mormenekşeler Napoli önünde

Güncelleme Tarihi:

Mormenekşeler Napoli önünde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2001 00:00


İtalya Birinci Futbol Ligi’nde ilk yarı, bu haftaki maçlarla sona ererken, Fatih Terim’in takımı Fiorentina, yarın Napoli ile karşılaşacak.

Fiorentina takımının kaptanı Manuel Rui Costa, yaptığı açıklamada, Lazio yenilgisini unuttuklarını belirterek, "Lazio karşısında alınan yenilgiden sonra Palermo’ya büyük bir istekle gidiyoruz. Şimdiye dek takım, gerek fizik gerek psikolojik olarak çok iyiydi. Henüz en üst düzeye ulaştığımızı sanmıyorum. Napoli karşısında bunu göstereceğiz" dedi.

Geçen yıl Fiorentina’da oynayan ve 2 hafta önce Napoli’ye transfer olan Brezilyalı Edmundo da yarın yapılacak maçta eski takımına karşı forma giyecek. Edmundo’nun, "Batistuta’nın gölgesinde olduğumdan Fiorentina’yı sevmiyordum" biçimindeki açıklaması mor menekşelerde tepkiyle karşılandı.

Kaptan Rui Costa, Batistuta’nın sakat olduğu zamanlarda da Edmundo’nun takıma yardımı olmadığını savunurken, "Edmundo, Rio karnavalına gitmek için Floransa’dan ayrıldığında tüm takım şaşırmıştı. Eğer oynarsa gerçekten dünyadaki önemli futbolculardan biri, futbolculuğu tartışılmaz ama her zaman kafasıyla oynamıyor" dedi.

Bu arada teknik direktör Fatih Terim’in, 7 Şubat Çarşamba günü Milan ile yapacakları İtalya Kupası yarı final rövanş maçını düşünerek, hafif sakatlıkları olan Torriçelli ve Chiesa’yı Napoli karşısında oynatmaması beklenirken, Amaral ve Leandro’nun ilk 11’de oynayacağı bildirildi.

Ligde 16. hafta sonunda Fiorentina, 25 puanla ligde 5. sırada bulunurken, Vicenza ve Reggina takımlarıyla birlikte her lig maçında 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanan ligdeki 3 takımdan biri olma özelliğini de koruyor.

Napoli-Fiorentina maçı, yarın akşam Türkiye saatiyle 21.30’da başlarken, maç Napoli’nin cezası nedeniyle Sicilya Adası’ndaki Palermo kentinde yapılacak.

Öte yandan İtalya Birinci Futbol Ligi’ndeki diğer Türk temsilcisi FC Inter’de oynayan Hakan Şükür’ün, yarın Bologna ile deplasmanda yapılacak maçta Vieri ile birlikte ilk 11’de oynaması bekleniyor.

FC Inter, ligde 21 puanla 11. sırada yer alırken, ligdeki kötü durumunu düzeltmesi için Bologna deplasmanından mutlaka 3 puan alması gerekiyor. Uruguaylı Recoba ise sahte pasaportu bulunduğu ve şu anda İtalya’da kaçak mülteci statüsünde olduğu için Bologna’ya takımla birlikte götürülmezken, Recoba’nın, 5 Şubat Pazartesi günü Uruguay’a giderek, yeni pasaport almak için işlemlerini tamamlayacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!