GeriSeyahat Morali bozulan GAP'a gitsin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Morali bozulan GAP'a gitsin

Morali bozulan GAP'a gitsin

İNSANLARI, TARİHİ, MUHTEŞEM YAPILARI, YEMEKLERİ İLE GÜNEYDOĞU BİZLERİ BEKLİYOR

Saati sabahın 4.00'üne kuruyorsunuz ve 05.45'de Kadıköy Söğütlüçeşme parkında beklemeye başlıyorsunuz. Çünkü otobüs 06.00'da hareket ediyor, Mecidiyeköy'e de uğruyor ve doğru havaalanına... Adana uçağıyla beş günlük maceraya yol almak üzere havalanıyorsunuz. İremtur'un hava koşullarının düzelmesiyle başlayacak olan GAP programına göre ilk durak, Gaziantep, İmam Çağdaş lokantası. Lahmacun, kebap ve tatlılar siz hiç sipariş vermeden geliyor. Herkes yiyebildiği kadar yesin, çünkü hesaplar bölüşülüyor. Gaziantep gezildikten sonra, Şanlıurfa'ya varılıyor.

9000 yıllık geçmişi olan şehrin kapalıçarşısı, avlusu, hanları geziliyor ve herkes alışverişe... Esot (acı biber), acı kahve, cezve ve fincan almayı unutmayın. Balıklı Göl'ün etrafındaki evleri akşam gezebilirsiniz. İkinci günün programında, Urfa Kalesi, Ulu Camii ve Harran bulunuyor. Akşam Sıragecesi adı verilen keyifli bir davet var. Üçüncü gün ise GAP yolculuğu başlıyor. Atatürk Baraj Gölü'nün kıyısında bir brifing veriliyor. Daha sonra Adıyaman üzerinden Kahta'ya geçiliyor. Finalde olabilecek en güzel şey gerçekleşiyor ve Nemrut'da güneşin batışı izleniyor. Belki şampanyanızı da götürmek isteyebilirsiniz.

GÜNEŞ DOĞUDAN YÜKSELİR

Ve yeni bir gün karşılamak üzere ertesi sabah erkenden yine Nemrut'un yolunu tutuyorsunuz. Güneş doğduktan sonra günün getireceklerini görmek için Kahramanmaraş'a doğru yola çıkıyorsunuz. Kısa bir geziden sonra Adana'ya gidiliyor. Ve herkes soluğu meşhur Yüzevler Kebap Salonu'nda alıyor. Elbette acılı kebaplarıyla meşhur. Çaylar, tarsus şelalesinin kıyısında içiliyor. Daha sonra Aksaray'da kalınıyor.

Beşinci gün Sabah kahvaltısından sonra Ihlara vadisi geziliyor. Ve Ankara üzerinden İstanbul'a dönülüyor. Kurban bayramı, 19 Mayıs gibi uzun tatillerde ve yaz boyu GAP turları gerçekleştirilecek. Henüz fiyatlar belli değil.

Gaziantep, Adıyaman, Batman, Kilis, Şırnak, Urfa, Diyarbakır, Mardin ve Siirt'i içine alan, 73.863 kilomitrekarelik Güneydoğu Anadolu Projesini görmek, tanımak için ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in dediği gibi ‘‘Türkiye'de moraliniz bozuluyorsa’’ bu bölgeye gidebilirsiniz. Turizm şirketleri gezi programlarına GAP'ı da dahil ettiler.

MUHTEŞEM GAP FOTOĞRAFLARI

Ağustos ayının ilk haftasında GazetePazar, sekiz sayfalık Joker ekinde GAP konusunu ele almıştı. Sayfadaki fotoğraflar bu şık Joker'den seçildi. GAP'ı İrep Güner fotoğraflamıştı.

TİCARET VE TURİZM MERKEZİ

GAP, 13 projelik bir tarım, enerji ve sulama yatırımı. GAP yatırımlarıyla Türkiye'nin tarımsal üretimi katlanacak. 3,5 milyon insana iş olanağı yaratılacak. Tarıma dayalı sanayi kurulacak ve GAP önemli bir ticaret, turizm merkezi olacak.

RUHUMUZDAKİ DOĞULU

GAP turlarının en güzel taraflarından biri, yörenin iyi lokantalarında yemek yenilmesi. Hele acı seviyorsanız yaşadınız. Sakın kebaplara burun bükmeyin, genlerinizdeki doğulu kimliği ortaya çıkarın ve gönlünüzce yemekleri yiyin. Bu lezzeti unutamayacaksınız.

TALEP EDİN

Bürokratlar GAP kadınlarından şikayetçi. Çünkü kadınlar hiçbir dertlerini söylemiyorlarmış. Kadınlar hallerinden memnun olmamalı ve değişimi istemeli. GAP kadınları ancak onların talepleriyle, mutlu edebilecek.

İKİBİNLİ YILLARDA OLGUNLAŞACAK

Mustafa Sönmez, GAP Joker'indeki yazısında, bu projenin sihirli bir değnek olmadığını anlatıyordu. Yatırımların olgunlaşması için ikibinli yılları beklemek gerekiyor. Tarımda yaşanacak büyümenin ciddi pazar sorunları yaşanmasına neden olabileceği de tahminler arasında.

EMİNE, EMİNE

GAP kadınlarının çoğunun adı, Emine. Yenilikler bu insanların isimlerini de değiştirecek elbet. Kızlar artık testiler yerine termos taşıyorlar. Ancak bütün termoslar maviymiş. Acaba niye?

False