Mogan ve Eymir can çekişiyor

Güncelleme Tarihi:

Mogan ve Eymir can çekişiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 00:00

Su girdisi olmayınca Mogan yosun tuttu, Eymir’in suyu yeşile büründü. Yosun artışının önüne geçebilmek için belediye yosun toplama teknesi görevlendirdi.

KURAKLIK sonucu bu yıl hiç su girdisi bulunmayan Mogan Gölü’nün üzeri yosun tutarken, Eymir Gölü’nün su rengi ise yeşil olarak halen kendini koruyor. Suların çekilmesi sonucu Mogan Gölü’ndeki yosun artışının önüne geçilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından yosun toplama teknesi görevlendirildi.

KIZILIRMAK UMUDU OLDU

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Mogan ve Eymir Gölü’nün her geçen gün can çekiştiğini belirterek, "Tüm umutlarımız Mogan’a verilecek Kızılırmak suyudur. Mogan’a bu su verilirse, ordan da Eymir’e hayat verilmiş olacak. Aksi taktirde yaşanacak felaketlerin önü alınamaz. Ciddi çevre ve sağlık sorunları ortaya çıkar" dedi.

İşletmeler sorumlu tutulmalı

GÖLBAŞI İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, Büyükşehir Belediyesi’nin Moganpark’ı kapattığını, her giren araçtan para aldığı gibi, içindeki tesisleri de kiraya verdiğini belirtti. Ömercan, "Gölün rantı Büyükşehir Belediyesine gidiyor. Gölbaşı belediyesi de, halkı da yararlanamıyor. Bu paralar, kurulacak olan Göl Fonu’nda toplanmalıdır veya göl için bir fon oluşturulmalıdır. Göl çevresinde faaliyet gösteren lokantalar da bu soruna dahil edilmelidir. Tüm lokantalar, restoranlar ve sosyal tesisler gölün sorunlarına sahip çıkmalıdırlar, ortak olmalıdır, sorumlu tutulmalıdır" dedi.

Göllerİmİzİ kurtaracaĞIz

BAŞKAN Abdulnasır Haşlak, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile göllerin sorunu hakkında görüştüğünü belirterek, "Sayın bakanımızı ziyaret gittiğimde ben bir şey demeden kendisi ’Gölleri mutlaka kurtaracağız. Ne gerekiyorsa yapacağız’ dedi. Bakanımız bu konularda tecrübelidir. Gölün dışına 40 bin YTL yatırım yapıldı. Göl kurursa, yatırımlar heba olur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!