Mogan Gölü hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Mogan Gölü hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 01:12

Ankara’da son dönemde etkili olan kar ve yağmur yağışlarının ardından Mogan Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 50 santimetre yükseldi. Gölde balıkçılık yapan vatandaşlar, “Göldeki olumlu gelişme gelecek için umut verici” dedi.

Haberin Devamı

Kar ve yağmur yağışları ile birlikte su seviyesi yaklaşık 50 santimetre yükselen Mogan Gölü, Gölbaşı sakinlerinin yüzünü güldürdü. Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci, geçtiğimiz aylarda Mogan Gölü’nün temizlenmesi için protokol imzalandığını, çalışamalar bir an önce başlanması gerektiğini söyledi. Demirci, “GÖLDER olarak bunun takipçisi olacağız. Göldeki su normal seviyeye yükseldi. DSİ yetkilileri, Mogan’daki seviyeyi yakından takip ediyor. Taşkın riskine karşı zaman azamn Eymir Gölü’ne tahliye yapılıyor” dedi.

BALIKÇILAR UMUTLU

Göldeki balıkçılar da su seviyesinin artmasından memnun kaldıklarını, göl kıyısındaki bataklık alanların yok olduğunu beliterek, "Bu durum gelecek açısından umut verici. Sivrisinek üreten bataklıklar kendiliğinden azaldı. Göl suyunda yenilenme oluyor ve suyun berraklığını fark ediyoruz. Oksijenin çoğalınca balık da artıyor. Bu durum, göldeki durumunu iyiye gittiğini gösteriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!