Modern zaman seyyahları

Güncelleme Tarihi:

Modern zaman seyyahları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 00:00

Gezmek onlar için bir yaşam biçimi. Farklı kültürler, farklı tarihler ve topluluklar ilgi alanları. Çoğu iş gezisini bile tatil fırsatına dönüştürmeyi bilen Başkent’in seçkinleri için, günümüzün modern seyyahları demek yanlış olmaz. Başkent’in seyyahları sizin için En Romantik, En İyi Alışveriş ve En İyi Yeme-İçme adreslerini seçti.

Haberin Devamı

Londra bütün zevklere uygun
-  AYNAZ ÖZKAŞIKÇI
 İş Adamı Ali İhsan Özkaşıkçı’nın eşi
-  En Romantik: Roma ve Prag. Eşim ve ben tarihe çok meraklıyız. Roma ve Prag’da kafanızı nereye çevirseniz tarih fışkırıyor. Sokaklar, cıvıl cıvıl genç insanlarla dolu.
-  En İyi Yeme-İçme: Londra. Dünya mutfaklarını bir arada görebilirsiniz. İngilizlerin dünyaca ünlü bir mutfağı yok ama Londra, bu konuda adeta bütün zevklere hitap ediyor. Cuba, Asia, Zuma en sevdiğim restoranlar.
-  En İyi Alışveriş: New York. New York’ta yok yok. Kız kardeşim Ekin Özlen orada modellik yapıyor. Onun sayesinde kimsenin bilmediği butikleri gezebiliyoruz. Matthew Williamson, Rubin Chapel ve Stella Maccartney gibi tasarımcıların ürünlerinin satıldığı butiklerden alışveriş yapmayı seviyorum.

Haberin Devamı

Maldivlere hayran kaldım
-  ALİ ÖZDOĞAN
Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi
-  En Romantik: Kesinlikle Maldivler. Üç yıl önce gittim ve bu güzel adalara hayran kaldım. Zamanın ağır geçtiği Maldivler, özellikle balayı için hemen her mevsim ideal. Dalgaların yumuşak ritmine eşlik eden deniz meltemlerinin melodisine kulak vererek masmavi gökyüzü altında aşk yaşamak, civar adacıklardaki balıkçı köylerini ziyaret ederek Maldivliler’in günlük yaşamına tanık olmak, lüks teknelerle, gündüz ya da gece, birbirinden güzel adaları gezmek yapılabilecek keyif verici alternatiflerden. Botla sabah bırakılıp akşam alınabileceğiniz ıssız adalardan birine yolculuk edebilir, upuzun, beyaz kumsallarda, bir palmiye gölgesinin altında eşinizle baş başa vakit geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.
-  En İyi Alışveriş: Los Angeles. Beverly Hills de bulunan Rodeo Drive Caddesi. Rodeo Drive’a ulaştığınızda, erkekleri bilmem ama kadınların kendinden geçmemesi mümkün değil. Seçkin markaların en son ürünlerinin birer sanat eseri özeniyle sergilendiği mağazalarda gezerken, her an ünlü bir yıldıza rastlayabiliriz.
-  En İyi Yeme-İçme: Las Vegas. Las Vegas’da her türlü damak lezzetinin, en ünlü markaların ve en iyi asçıların bulunduğu adres. Benim favorim ise SW Steakhouse. Wynn Las Vegas otelinde bulunan bu restorandan kesinlikle memnun kalacaksınız.

Haberin Devamı

Hindistan’ın pazarları iyi
-  GAMZE CİZRELİ
Big Chefs Restoran Zinciri’nin sahibi
-  En Romantik: Türkiye’de, yalnızca tekne ile ulaşılabilen Marmaris’in Bozburun Yarımadası’ndaki Sabrinas Haus. İsimlerini çiçeklerden alan odalarının konforu, sanki  Robinson Cruise’muşsunuz hissiyatı veren kimselerin size dokunamadığı bir pozitif yalnızlık.
Yurt dışında, İtalya’nın güneyindeki sahil kasabası Positano’da Le Sirenuse Oteli’nin verandası. Limon ağaçlarının kokusunda, sarp bir kayalığın üzerinde yer alan kartal yuvasındaymışsınız hissi uyandıran dinginlik.
-  En İyi Yeme-İçme: New York. Meşhur şef Jean-Georges’un Per Se ve yine New York Brooklyn’de, Peter Luger Steakhouse.
-  En İyi Alışveriş: Hindistan. Hindistan’ın yerel pazarları ve Hintli tasarımcı Monisha Jaising imzalı kıyafetlerin de olduğu butikler. Etnik kültürün modernize bir tarz ile batıya uyarlanan tasarımları. Monisha Jaising tasarımlarının da satıldığı Bombay Electric mağazası.

Haberin Devamı

En romantik şehir Roma
-  BERİL AKÇAY-  Tasarımcı
-  En Romantik: Roma. Fontana di Trevi çeşmesinin karşısında oturup elinde meşhur İtalyan dondurmasıyla bu muhteşem yapıyı seyretmek bence dünyanın en romantik olayı. Hele bir de hava karardıysa ve etraf sadece muhteşem yapının ışıkları ile aydınlanıp sokakta sadece heykellerden akan suyun sesi varsa, bu dünyanın en eşsiz duygusu.
-  En İyi Yeme-İçme: Los Angeles. Dünya üzerinde en sevdiğim üç restoran. AGO, CUT ve Spago. Üçü de Los Angeles’ta. Zaten bence yeryüzündeki hemen hemen her mutfağı en iyi yapan yerler Los Angeles ta yer alıyor. ‘Dining’ için bir numaralı adres burası.
-  En İyi Alışveriş: Las Vegas. Hem mağaza çeşitliliği inanılmaz, hem de designer markaların az sayıda ve özel üretilen limited parçalarını rahatlıkla bulabilmek mümkün. Ayrıca mağazaların büyüklüğü ve ihtişamı zaten bu kenti bir alışveriş cenneti yapmaya yetiyor.

Haberin Devamı

Capri Adası favorim
-  ARZU TÜRKÖZ
 İş Kadını
-  En İyi Alışveriş : Orlando. Çünkü her gün aynı mağazalara farklı mal gelebiliyor. Çeşitlilik artıyor, bu da zevkime uyan şeyleri bulmamı daha kolaylaştırıyor.
-  En Romantik : Capri Adası. Araba girmemesi bu adanın en beğendiğim tarafı, hele Quisisana otelin odalarındaki teras manzaralarını hiçbir şeye değişmem.
-  En İyi Yeme-İçme: Muhteşem Roma manzarası ve yedi yıldızlı servisiyle Mirabelle Restaurant.

Amalfi Sahili romantik
-  SARP EVLİYAGİL
Ajanstürk Matbaalarının sahibi
-  En İyi Alışveriş: Milano. Via Montenapoleone ve Via Spiga arasındaki sokaklar. Ayrıca Londra’da Saville Row ve Old Bond Street.
-  En İyi Yeme-İçme: Londra Nobu Berkeley, New York Jean Georges, New York Adour, Monte Carlo; Louis XV Hotel de Paris, Capri Faraglioni.
-  En Romantik: İtalya Amalfi sahili, Capri Adası, Positano, Sorrento, Ravello, Minori, Amalfi.

Haberin Devamı

Alışveriş için New York
-  EMRE DÖKMECİ
Edit Yapı’nın Sahibi
-  En Romantik Şehir: Bence en romantik şehir tarihi dokusuyla Roma ve Venedik. İstanbul ise hayatın olağan akışından sıyrılıp bir turist gözüyle baktığınızda, eskiliği, otantikliği ve boğazın eşsiz güzelliğiyle, sizi bambaşka alemlere sürükleyen, büyüleyici bir şehir.
-  En İyi Yeme-İçme: Chain de Rotisseur üyeliğim vasıtasıyla, değişik ülkelerin mutfaklarını ve lezzetlerini tatma fırsatı buluyorum. Ancak, Miami’nin gece hayatı ve yeme içme kültürünün gelişimini inanılmaz buluyorum. Bunda şehri oluşturan kültürel mozaiğin etkisi çok büyük. Dünyanın birçok popüler restoranının (Phillipe, Mr. Chow, Zuma, Hakkasan gibi) birer şubesi olması yanı sıra kendine ait  yüzyıllık geçmişe dayanan klasikleşmiş restoranları da (Joe’s Stone Crab, Prime 112 mevcut.)  Zaten yıl boyunca yeme içme alanında bir kaç tane büyük festival ve organizasyona ev sahipliği yapiyor.
-  En İyi Alışveriş: Kuşkusuz New York. Giyim, mücevherat, elektronik,  güzel sanatlar, gibi her alanda, aradığınız her ama her şeyi bulmak dört mevsim mümkün.

Paris her zaman favori şehir
-  DENİZ-EBRU DEMİRYÜREK (Profesör Doktor Deniz Demiryürek-Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

-  En Romantik: Paris. Özellikle akşamları ışıklandırılmış Paris sokaklarında elele yürümek. Yılbaşında binlerce ışıkla  süslenmiş Champs Elysees’de yeni bir yıla girmek çok özel bir an.
-  En İyi Alışveriş: Favori şehrim yine Paris. Colette, Anne Fontaine, George Rech, Galeries La Fayette mağazaları ve Saint Germain En Laye’deki küçük butiklerden alışveriş yapmak çok keyifli.
-  En İyi Yeme-İçme: Paris. Four Seasons Hotel George V otelindeki Le Cinq, Tour D’Argent Paris’teki favori restoranlarımız. İçki için Hotel Costes’in barı.

Cernobio Paris’le yarışır
-  AKYA GENÇLER
İş Adamı Selim Gençler’in eşi
-  En Romantik: Bence tartışmasız Paris. Zaten orada evlendim ama yıllar içinde Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabası da listemin başına eklendi. Son üç yıldır her şeker bayramını ailece orada geçiriyoruz.
-  En İyi Yeme-İçme: Como Gölü. Kalınacak otel Villa Deste. Villa Deste otelin aşçısı Luciano. Dünyaca ünlü, geçen yıl Elton John’un evindeki aşçısına 15 günlük bir rizotto kursu da vermişti. Mutlaka şampanyalı risottosundan ve Fransızların meşhur tatlısı flambee’sinden tadılmalı. Yine Cernobbio’daki Navedano ve İl Gatto Nero’da lezzeti yakalamakla kalmayıp, oradaki evi Villa Margerita’da her yaz aylarca kalan George Clooney’e de rastlayabilirsiniz.
-  En İyi Alışveriş: Paris. Çünkü Galeries Lafayette, Printemps veya Le Bon Marche gibi departman mağazaları dışında, irili ufaklı butiklerden alışveriş yapmayı sevenler için la rue saint honoree, rue grenelle, rue du four ve l’avenue montaigne de aradığınızı bulabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!