Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Moda Tasarım Yarışmasında final heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 13:14

Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanı

Haberin Devamı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl XI. kez düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması"nda final aşamasına gelindi.

EİB Moda Tasarım Yarışması final defilesi 8 Nisan Cuma günü Container Hall'de yapılacak. 10 finalistin Varoluş temasına göre hazırladıkları ve birinci olmak için yarışacakları koleksiyonlarını Öner Evez'in Kareografisiyle 40 manken sahnede sergileyecek. Sunuculuğunu Ece Vahapoğlu'nun üstleneceği, defile juri başkanlığını Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş' yapacak, juride Moda Tasarımcıları Cengiz Abazoğlu, Simay Bülbül, Hande Çokrak, Gül Ağış ve Deniz Berdan, Moda Fotoğraf Sanatçısı Lara Sayılgan, Moda Editörü Ceyda Balaban, Moda Eğitmeni Raf Stesman ve Moda Yazarı Sibel Arna yeralacak.

Yarışmanın finalistleri Argun Jan Beştepe, Bengisu Demir, Burak Dahan, N. Candan Tulga, Emre Pakel, Furkan Erdoğan, Harun Çifçi, Orkun Sevim, Özge Gülen ve Ufuk Akkaya birinçcilik için çekişecek. Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL para ödülüne sahip olacak.

Burak Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amacıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla girdik. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!