Mobilya OSB’de sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Mobilya OSB’de sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 09:58

Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü ‘Ankara Siteler Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (SİTELER İOSB) son aşamaya geldiğini açıkladı. Oda, düzenlediği toplantıyla Elmadağ’a yapılması planlanan SİTELER İOSB’nin son durumunu Siteler esnafıyla paylaştı.

Haberin Devamı

Projeye ilişkin konuşan Oda Başkanı Hüseyin Taklacı, “Türkiye’ nin ilk yeşil, yenilikçi ve yenilenebilir, OSB projesi olan Mobilyacılar İhtisas OSB’nin hayata geçirilmesine yavaş yavaş yaklaşıyoruz” dedi. 100’ün üzerinde esnaftan başvuru olduğunu kaydeden Taklacı şöyle devam etti: 

ZAMANIMIZ MOBİLYA TAŞIMAKLA GEÇİYOR

“Rekor sürede bu projeyi bitiriyoruz. OSB için ayrılmış araziyi karma sistemden İhtisas Sanayi bölgesi sistemine geçirdik, şimdi ÇED raporu ve Jeolojik Testleri bitirip müteşebbis heyetini kuracağız. Artık 4-5 katlı dikey düzende yapılmış imalathanelerle büyüyemeyiz. Çalışma zamanımızın çoğu mobilya taşımakla geçiyor. Polyesterci esnafımız, her gün 5’inci katlara mal indirip çıkarıyor. Vaktinin çoğunu burada harcadığı gibi, bu işi yapacak çırak, kalfa da bulamıyor.

Haberin Devamı

KİMSEYE BÖYLE İMALAT YAPTIRMAZLAR

Siteler’deki imalathanelerimizde yeni iş güvenliği yasasını uygulamak imkansızlaştı. Uygulamaya tam geçildiğinde kimseye mobilya imalatı yaptırmazlar. Dar alanlarda, atölye tipi düzende iş kazalarının önüne geçmek de mümkün görünmüyor. İş kazalarının önüne geçmemiz için de fabrikalaşmamız gerekiyor. Sonlara doğru yaklaştık destekçimiz çok, bu konuda devlet bizden desteğini esirgemiyor. Bölgeyle alakalı Bilgilendirme Raporu; Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Elmadağ Belediyesi, Sanayi Odası ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na üst yazı ile birlikte elden teslim edildi. Bakanlıkta yapılan şifahi görüşmelerde ise ortaya çıkan karar halihazırda OSB kurulmasına müsait olup olmadığının ortaya konulabilmesi için kurumlara görüş sorulması gerekliliği kararı alındı.

SIKINTIMIZ YOK KESİN GÖZÜYLE BAKABİLİRİZ

Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı 10 kurumdan, içlerinde kendi alt birimleriyle toplam 40 kurumdan görüş istedi ve bütün kurumların onayını aldık.
OSB’nin kurulumunda hiçbir sıkıntımız yok, artık kesin gözüyle bakabiliriz, tüm yasal işlemler halledildi. OSB yönetmeliğine göre, OSB arazisi OSB’nin malı, Küçük Sanayi Bölgeleri ile karıştırmayın burada kamulaştırma OSB olduğu için çok daha kolay ve hızlı ilerliyor. Esnafımızla daha önce yaptığımız yer ölçüleriyle ilgili sıkıntımız kalmadı ve yerlerimiz kesinleşti, 6 - 12 - 18 dönümlük alanları tercihe sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!