Mobil Ketem Projesi Karacasu’da Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Mobil Ketem Projesi Karacasu’da Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 07:27

MOBİL KETEM PROJESİ KARACASU'DA TANITILDI

Aydın’da yürütülen ‘Aile Akademisi’ ve ‘Mobil KETEM’ projeleri Karacasu ilçesinde tanıtıldı.
Aydın Valiliği himayesinde yürütülen ‘Aile Akademisi’ ve ‘Mobil KETEM’ projelerinin Karacasu Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu toplantı salonunda yapılan tanıtımına Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, Vali Yardımcısı Necdet Türker’in eşi Muazzez Türker, Vali Yardımcısı İbrahim Ballı’nın eşi Bahar Ballı, İl Jandarma Komutanı Halil Şen’in eşi Sevgi Şen, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün eşi Hacer Böğürcü, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Şeniz Karademir, Karpuzlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Duygu Buruk, Karacasu İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Tanju Görmez, ilçe müdürleri, okul müdürü, öğretmen ve veliler katıldı.
Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın himayesinde ve eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülen “Mobil KETEM Projesi”nin tanıtımı ve proje kapsamında yürütülen kanser tarama çalışmaları ilgili bir konuşma yaptı. Dr. Aslı Candal, erken teşhis sayesinde bir kadının sağlığını kazanması ile birlikte aile bütünlüğünün de sağlanacağını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Her şeyin başı sağlık, sağlığımızı korumak adına yürütülen kanser tarama çalışmalarına toplantıya katılan herkesin destek vermesini rica ediyorum” dedi. Töre, her işi severek yapmanın önemli olduğu gibi eğitimcilerin de işini severek yapması gerektiğini söyledi.
Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül ise, Mobil KETEM aracının Karacasu Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet verdiğini ifade ederek, “Her anne babanın arkasında o anne babaya ihtiyacı olan çocuklarımız var. Hep birlikte el ele vererek yürütülen çalışmalara destek vermeliyiz. Önce sağlık sonra eğitim parolasıyla en önemli varlıklarımız olan çocuklarımız için çalışmalıyız” diye konuştu.
Kaymakam Gül, program sonunda Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Aile Danışmanı Münir Arıkan’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
Karacasu’da Mobil KETEM Projesi kapsamında 40-69 yaş bayanlara meme kanseri, 30 - 65 yaş arası bayanlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak kanseri taraması yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!