Misyonerler cirit atıyor

Özellikle muhafazakar ve İslami hassasiyeti olan kesim gazetelerinde sık sık şöyle haberler yayımlanır:

“Mersin’in Mut ilçesine tatil için gelen 55 yaşındaki Yann Cocteau müslüman oldu. Fransa’nın Lodeve kentinde yaşayan Mut’lu komşuları Durmuş Toroslu ile tatilini geçirmek ve avlanmak üzere Mut’a gelen Yann Cocteau burada müslüman oldu.
Mut’un Ulu Camiinde İlçe Müftü Vekili Cemal Gülsoy ile Kelime-i Şahadet getirerek müslümanlığı seçen Yann Cocteau “Ben aslen felsefe öğretmeniyim, seminerde yetiştirildim, teoloji fakültesinden mezun oldum. Yıllardır İslamiyet ile öteki dinleri mukayese etmekteydim. Türkiye’ye geldim geleli ak sakallı bir dede rüyama girmekteydi. İşaretin geldiğini anladım ve durumu Lodeve’de kapı komşum olan Mösyö Durmuş Toroslu efendiye açtım. Arkadaşım gereken hazırlıkları yaptı. Gördüğünüz gibi Müslüman oldum ve huzura kavuştum. Birkaç gün içinde sünnet olacağım” dedi.
Gazete haberini sürdürür: “Eşini geçen kış kaybetmiş olan Yann Cocteau en geç gelecek yaz, helal süt etmiş, genç bir Müslüman hanımla evlenmeyi düşünmektedir.”

***

Aynı gazetede, aynı sayfa ve aynı sütunda, aynı gün şöyle bir haber yayımlanabilir:
”Misyonerler Burdur’da cirit atıyor

BURDUR

Misyonerlik faaliyetleri Burdur’a da sıçradı. Aralarında bir de rehberin bulunduğu ikisi kadın beş kişilik bir grubun, Burdur sokaklarında çeşitli dükkanlarda İncil dağıttıkları dile getirildi. Son olarak bir lokantaya giden şahısların yemek yiyip hesabı ödedikten sonra, çantalarındaki kırmızı kaplı İncil’i ters bir şekilde yazar kasanın üzerine koyarak çıktıkları ifade edildi. Emniyet yetkilileri, bu tür olaylar karşısında vatandaşların daha duyarlı olmalarını ve anında ücretsiz 155 Polis İmdat telefonunu arayarak şahısların yakalanmasında yardımcı olmalarını istedi. Kitabın özellikle ters çevrildiğini, unutulmuş numarasıyla masa ya da başka bir yerde bırakıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, şahısların yakalanabilmesi için çalışmaların başlatıldığını söylediler. İnciller, merkezi İzmir’de bulunan Işık Kilisesi Yayınları tarafından bastırılmış.”

***

Yukarda anlatılan iki olay Mut ve Burdur’da geçmedi. Özellikle Burdur emniyetinin alınmasına ve Mutlu hemşerilerimin de ülkeye bir Müslüman armağan ettikleri için kasılmalarına gerek yok.
İncillerin üzerinde basıldığı yer, tarih ve yayınevinin adı bulunduğuna göre, basım ve dağıtımlarında yasalara aykırı bir taraf yok. Zaten Hıristiyanların Kitabı Mukaddes’i İstanbul ve İzmir’de şubesi bulunan Kitabı Mukaddes Şirketi tarafından basılmakta. Kiliselerin çanları biraz çekinerek de olma çalmakta ve Hıristiyan dinine inananlar ayinlerini yapmaktalar. Aynı şekilde Yahudiler de Sinagoglarına özgürce gitmekteler ve ayinlerini, düğünlerini yapmaktalar.
Yabancı uyrukluların Türkiye’de seyahat özgürlükleri ile ticari ve mesleki faaliyet göstermelerine ilişkin mevzuata aykırı davranmadıkça Polis kimseye karışmaz. Ayrıca bu işi yapanlar TC vatandaşı da olabilirler.
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini istemeyen bir ülkenin sefaret görevlisi gazetenin adını vererek bu haberi kendi başkentine gönderse ülkemiz aleyhine kanıt olmaz mı?
Haberi okuyanlar, demek ki Türkiye’de Hıristiyanlar polis tarafından yakalanmakta diye düşünecekler. Oysa misyonerler PTT ve kargolar aracılığıyla istedikleri kadar İncil’i telefon rehberlerinden seçtikleri adreslere gönderebilirler. Zaten yapıyorlar bunu. Sorun bu değil!

Sorun şu: Bazı sanal baskılardan kurtulmak için, verilebilecek bütün ödünleri vererek ve bütün saçmalıkları yaparak bir an önce AB’ye girmek isteyen İslamcı kesimin gazetelerinde. İslamdan başka bir dine katlanamıyorlar. Bununla da yetinmiyorlar, bütün dinlere aynı mesafede durması gereken devletin polisini de işe karıştırıyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları