Mısırlı futbolcular, sözleşmelerine oruç ve hac şartı koydurdu

Güncelleme Tarihi:

Mısırlı futbolcular, sözleşmelerine oruç ve hac şartı koydurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 16:39

Konyaspor'un Mısırlı oyuncuları El Saka ve Ahmet Belal, oruç tutmalarına müdahale edilmemesi ve istediklerinde hacca gidebilecekleri konusuyla ilgili olarak sözleşmelerine özel madde koydurdu.

Mısırlı futbolcular El Saka ve Ahmet Belal'in, Ramazan ayında bazı kulüplerin futbolcularına oruç tutmasını engellediği için Konyaspor Kulübü ile anlaşma imzalarken, sözleşmelerine oruç tutmalarına müdahale edilmemesi koşulunu koydurduğu belirtildi.

Konyaspor'da, Mısırlı oyuncular dışında  birçok futbolcunun da oruç tutması üzerine, özel beslenme programı hazırlandı.

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, prensip olarak oyuncuların inançına karışmadıklarını belirterek, "Oruç tutan futbolcularda performans düşüklüğü kaçınılmaz oluyor. Bunun için özellikle gece beslenme programı düzenledik. İftar ve sahur arasında bir öğün daha olmak üzere futbolcuların beslenmesini 3 öğüne denk getirmeye çalışıyoruz. Beslenme programımızı da, beslenme uzmanlarının öncülüğünde hazırladık. Ramazan ayında en az zararla sıyrılan takım olma düşüncesindeyiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

HACCA DA GİDEBİLECEKLER

Sözleşmelerine oruç tutmalarına müdahale edilmemesi koşulunu koyduran Mısırlı futbolcular, istediklerinde hacca da gidebilecekler. El Saka ve Ahmet Belal'ın, bu konuyla ilgili olarak da sözleşmelerine özel madde koydurduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!