Müslüman olmayanı milli takıma almam

Güncelleme Tarihi:

Müslüman olmayanı milli takıma almam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 00:00

Afrika futbolunun önde gelen temsilcisi Mısır’ın teknik direktörü Hasan Shehata, kadro kurarken yetenek kadar dindarlığa da önem verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

MISIR Milli Takımı Teknik Direktörü Hasan Shehata, yaptığı açıklamalarla futbol ve din ilişkisi üzerine yeni bir boyut getirdi. Shehata, milli takıma oyuncu seçerken en önemli kriterinin dindarlık olduğunu söyleyerek, “Yetenek tek başına milli takımda oynamak için yeterli değildir. Ben bir futbolcuyu iyi bir Müslüman değilse, asla milli takıma çağırmam” dedi.
Zidan’ı imana getirmiş
Al-Shorouk gazetesine hayli ilginç açıklamalarda bulunan 60 yaşındaki teknik adam, bununla da kalmayarak Alman takımı Dortmund’da oynayan futbolcusu Mohammed Zidan’ı nasıl huzura erdirdiğini şöyle anlattı: “Zidan önceleri dua etmeyen bir futbolcuydu. Kendisi ile konuştum ve dua etmenin faydalarını anlattım. O günden beri dua ediyor.”
Mido’yu hiç çağırmıyor
Shehata, bunun dışında taraftarlardan da sık sık milli takım için dua etmelerini istiyor. Mısır basını ise, bu açıklamaların ardından deneyimli teknik adamın Amr Zaki gibi bir golcüsü sakatken, ünlü yıldız Mido’yu kadroya almamasını dini nedenlere bağladı. Yıllarca İngiltere’de top koşturan Mido, eğlence hayatına düşkünlüğü ile tanınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!