Mirsad NBA'de

Güncelleme Tarihi:

Mirsad NBAde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk basketbolunun ve Efes Pilsen’in 21 yaşındaki genç yıldızı, draft seçmelerinde 18'inci olarak NBA'nin güçlü takımlarından Houston Rockets tarafından seçildi. Mirsad NBA'da forma giyecek ilk Türk olacak...

Hakeem ile oynayacak

Türk basketbolunun genç yıldızı Mirsad Türkcan'ın büyük başarısı. 2.06 boyundaki 21 yaşındaki başarılı basketbolcu, NBA'da forma giyecek ilk Türk sporcu olacak. Vancuver'de yapılan NBA draft seçmelerinde ilk turda 18'inci olarak NBA'nin güçlü takımlarından Houston Rockets tarafından seçilen Mirsad, önümüzdeki yıl ünlü basketbolcu Hakeem Olajuwan ile birlikte forma giyecek.

Heyecandan kalkamadım

Yüzlerce adayın katıldığı ve 29 basketbolcunun NBA'nın ünlü takımları tarafından seçildiği kampta büyük bir başarı göstererek Houston Rockets tarafından beğenilen Mirsad, ‘‘Adım anons edildiği zaman heyecandan iki dakika yerimden kalkamadım. Şimdi çok daha fazla çalışacağım. Yeni antrenörüm Rudy Tomjanovich, bana git bir süre dinlen dedi ama ben bu süreyi çalışarak geçireceğim’’ dedi.

Efes indirim yapacak

NBA'de forma giyecek ilk Türk olmasının kendisine gurur verdiğini söyleyen Mirsad için Efes, 1 milyon dolar bonservis parası talep ediyor. Şube başkanı Pano Natof, ‘‘Onun NBA'de oynaması bize gurur verir. Şu anda bizle sözleşmesi var. Buraya gelip bizle konuşacak, biz de kendisine bir kolaylık göstereceğiz’’ dedi.

Bize gurur verir

Efes Pilsen Antrenörü Aydın Örs de ‘‘Mirsad'ın yaptığı gerçekten büyük başarı. Mirsad, Türk gencine NBA kapılarının öyle uzak olmadığını da gösterdi. O kafasına koyduğunu yapan biri. Şimdi daha da çok çalışarak başarılı olacaktır. Efes olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attık. Oyuncumuzun NBA'da forma giymesi bize gurur verir’’ diye konuştu.

5 Avrupalı seçildi

Vancuver'de yapılan ve yetenekli oyuncuların NBA takımları tarafından seçildiği draft seçmelerinde Michael Dowokondi, L.A Clippers tarafından birinci sırada seçildi. Mirsad ile birlikte Avrupa'dan Alman Dirk Nowitzki 9. sırada Milwaukee tarafından, Sloven Radoslav Nsteroviç 17. sırada Minnesota tarafından, Sloven Vladimir Stepania da 27. sırada Seattle tarafından seçildiler.

NBA'DE VARIZ

Vancuver'de yapılan NBA draft seçmelerinde 18'inci sırada yer alan ve Houston Rockets tarafından seçilen Mirsad, NBA'de oynayacak bir Türk basketbolcusu olacak. 21 yaşındaki sporcu, en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!