Miniklere kış yardımı

Güncelleme Tarihi:

Miniklere kış yardımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 15:53

Miniklere kış yardımı

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Türk Kızılayı Topluluğu üyeleri, '2 El 1 Okul Projesi' kapsamında Yunusemre ilçesinin kırsal Düzlen Mahallesi'ndeki ilkokulda öğrenim gören öğrencilere kışlık ayakkabı, kıyafet ve mont yardımında bulundu.

MCBÜ Türk Kızılayı Topluluğu üyesi üniversite öğrencileri, proje kapsamında ilk olarak Düzlen Mahallesi İlkokulu'ndaki 31 öğrencinin eksiklerini belirledi. Tespit edilen eksikler sonrası topluluk üyeleri okulu ziyaret ederek 31 öğrenciye kırtasiye malzemeleri, kışlık ayakkabı, kıyafet, mont, kitap ve çeşitli oyuncak yardımında bulundu. Topluluk üyeleri ayrıca okulun bir sınıfını süsleyerek öğrencilere erken yılbaşı kutlaması yaptı. İlkokul öğrencileri ile birlikte sınıfta pasta kesen, yüz boyama etkinliği yapan ve çeşitli oyunlar oynayan topluluk üyeleri, ayrıca miniklere yılbaşı hediyeleri verdi.

Kızılay gönüllüleri okul ziyaretinin ardından, Türk Kızılayı Manisa Şubesi'nden temin ettikleri gıda yardımı malzemelerini Düzlen Mahallesi'ndeki 25 ihtiyaç sahibi ailenin evine teslim etti.

Manisa CBÜ Türk Kızılayı Topluluk Başkanı Esra Karalı ihtiyaç sahibi okulları tespit ederek destek vermeyi hedeflediklerini söyledi. Türk Kızılayı'nın şefkat elini her yere ulaştırmaya çalıştığını anlatan Karalı, yardımların devam edeceğini ifade etti. Düzlen İlkokulu öğretmeni Merve Rabia Gül de okullarına olan bu destekten memnun olduklarını belirterek, "Düzlen İlkokulu olarak çok teşekkür ederiz. Küçücük yüreklere büyük mutluluklar bıraktılar" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!